Politistii locali pregatiti de rutieristi

10Comentarii
Politistii locali pregatiti de rutieristi
Angajaţii Poliţiei Locale din Oradea vor participa la pregătiri în teren alături de „fraţii mai mari” din poliţia rutieră.

Constituită din 1 ianuarie prin transformarea poliţiştilor comunitari, Poliţia Locală a primit atribuţiuni noi, îndeosebi în domeniul rutier. Agenţii vor putea să sancţioneze, în special, abaterile de la regimul de circulaţie privind staţionările.

Politia locală care are în structură compartimente funcţionale cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere încheie protocoale cu administratorul bazei de date, asigură mijloacele tehnice necesare şi instruirea personalului destinat acestei activităţi, în vederea introducerii în baza de date a punctelor de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei rutiere, în termen de cel mult un an de la intrarea în vigoare a prezentei legi”, se arată în Legea 155 din 2010 privind înfiinţarea poliţiei locale.

Metamorfoză

În Oradea poliţia Comunitară s-a transformat în Poliţie locală de la 1 ianuarie, iar acum agenţii săi urmează să iasă pe teren cu colegii de la poliţia municipiului de la serviciul rutier. „Agenţii noştri vor avea atribuţii pe linia siguranţei rutiere în speţă pentru contraventiile la staţionare”, ne-a declarat Kover Paul, director adjunct al Poliţiei Locale Oradea. Acesta ne-a informat că deocamdată agenţii nu au ieşit în teren, dar urmează să fie semnat un protocol cu poliţia municipiului pentru colaborare. Totuşi din luna martie ne putem aştepta să întâlnim în Oradea echipaje mixte formate din poliţişti locali şi poliţişti ai serviciului rutier. Scopul acestor echipe este de a pregăti agenţii locali.

Sprijin binevenit

Prin ieşirea poliţiştilor locali pe străzi o parte a atribuţiilor poliţiei naţionale vor fi preluate de către agenţii locali. „Poliţiştii locali vor însoţi colegii de la poliţia rutieră şi vor prelua monitorizarea contravenţiilor la staţionări. În Oradea orice sprijin este binevenit şi e bine că apare o forţă suplimentară. Noi facem faţă şi fără ei, dar dacă vine ca sprijin suplimentar e binevenit”, ne-a declarat comisarul şef Adrian Bucur, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Conform datelor IPJ Bihor, pe lângă Oradea, a mai fost înfiinţată poliţie locală în comuna Aştileu, unde au fost angajaţi doi agenţi. Astfel, ne putem aştepta la suplimentarea numărului de poliţişti în oraşele sau comunele care îşi pot permite angajarea de personal.

V.T.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor