Politistii locali vor fi mai informati

Reactualizat la:
Politistii locali vor fi mai informati
Printr-un protocola la nivel de minister poliţiştii locali vor primi acces la mai mulşte baze de date de interes operativ.  

Acum trei săptămâni a avut loc o videoconferinţă condusă de secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor de poliţie Ioan Dascălu, cu şefii inspectoratelor de politie judeţene, şefii structurilor de poliţie locală şi specialişti în comunicaţii din structurile M.A.I. Întâlnirea virtuală a avut loc ca urmare a Dispoziţiei secretarului de stat, şef al D.O.S.P., de acordare a accesului structurilor de politie locală din toată ţara la unele baze de date administrate de M.A.I. În acest sens, au fost prezentate etapele care trebuie parcurse de către autorităţile publice locale în vederea obţinerii accesului la bazele de date de interes operativ, respectiv: Urmăriţi, Furturi auto, Registrul naţional de evidenţă a vehiculelor înmatriculate şi Registrul naţional de evidenţă a persoanelor.

În aşteptare

„În ceea ce priveşte protocolul cu instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor care permite accesul la bazele de date ştiu că s-a realizat un model de protocol, dar nu s-a transmis încă în teritoriu”, ne-a declarat Paul Kover, directorul Politiei Locale Oradea. Acesta susţine că odată semnat protocolul şi garantarea accesului la bazele de date poliţiştii vor avea munca mult uşurată.

„Ne va ajuta în activitate prin faptul că vom putea identifica persoane şi autovehicule şi vom lărgi colaborarea cu ceilalţi poliţişti. Momentan poliţiştii locali au atribuţii minime în ceea ce priveşte circulaţia rutieră şi nu au încă dreptul de a da puncte de penalizare, asta până anul viitor”, ne-a informat Paul Kover.

La acest moment Politia Locală din Oradea are 66 de angajaţi, iar dintre aceştia 57 sunt agenţi şi participă alături de poliţiştii rutieri la misiuni de dirijare şi fluidizare a traficului şi asigură unele misiuni de ordine publică.

V.T.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !