Poliţiştii maghiari şi gafele din septembrie

Poliţiştii maghiari şi gafele din septembrie
UNGARIA – Poliţia ungară recunoaşte că a greşit în timpul revoltelor din septembrie şi octombrie de la Budapesta, care au făcut sute de victime. Oamenii legii s-au poticnit în măsuri improvizate şi ordine contradictorii. Toate acestea sunt dezvăluite într-un raport oficial.

Documentul de 16 pagini a fost redactat în urma unor analize interne ale poliţiei naţionale, imediat după revoltele din noaptea de 18 spre 19 septembrie. În timpul acelei prime nopţi, 57 de persoane au fost rănite şi 98 de manifestanţi au fost reţinuţi. Sediul televiziunii naţionale a fost atacat şi ocupat pentru scurt timp de protestatari. Au urmat alte două nopţi de violenţe.

În total, în luna septembrie au fost rănite peste 200 de persoane şi 137 au fost reţinute de poliţie. La doar o lună diferenţă, după festivităţile care au marcat 50 de ani de la revoluţia antisovietică, alte 167 de persoane au fost rănite şi 131 au fost arestate în urma unor ciocniri dintre manifestanţi şi forţele de ordine.

Guvernul ungar a deschis o anchetă independentă asupra incidentelor din septembrie, dar şi a celor în oglindă de la 23 octombrie. Concluziile investigaţiei guvernamentale vor fi cunoscute la începutul anului viitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase