Politistii şi-au limitat activitatea

13Comentarii
Politistii şi-au limitat activitatea
Poliţiştii sindicalişti bihoreni lucrează de luni limitat, protestând astfel faţă de reducerile salariale.

Bihorenii care vor să sesizeze Politia pentru incidente mai mici, dar şi cei care vor cazier nu au şanse mari săptămâna aceasta să îşi rezolve problemele în timp scurt. Asta pentru că poliţiştii bihoreni din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi personalul contractual din Ministerul Administraţiei şi Internelor protestează de azi împotriva reducerilor salariale cu 25%. Afectaţi de tăierea operată de Guvern, oamenii legii rezolvă doar cazurile foarte urgente (omor, accidente etc), restul activităţii amânând-o, a informat comisarul-şef Martin Petre, liderul judeţean al Sindicatului Poliţiştilor. Acesta a relatat că măsurile de protest au fost decise vineri, la adunarea generală din cadrul şedinţei Biroului Executiv al sindicatului, după consultarea celor 25.000 de poliţişti sindicalişti din ţară. La posturile de poliţie din judeţ, programul de lucru este între orele 8:00 – 16:00, doar cazurile excepţionale fiind rezolvate în afara acestui program.

Miting

Protestul de reducere a activităţii poliţiştilor este în procent de 25%, adică cam acelaşi procent care le-a fost tăiat din salarii, opinează sindicaliştii.

Măsurile de protest de reducere a activităţii poliţieneşti din ţară vor culmina spre finele săptămânii cu un miting la Bucureşti, unde vor participa însă doar poliţiştii din Bucureşti şi din Ilfov, costurile deplasării pentru poliţiştii din partea noastră de ţară fiind prea mari pentru a putea fi suportate de sindicaliştii din Bihor şi judeţele limitrofe, a mai informat aceeaşi sursă.

Luni dimineaţă, în diferite zone din Oradea, poliţiştii de la Rutieră au putut fi văzuţi în trafic, multi dintre acestia fiind ocupati de asigurarea patriarhului Daniel sau oprind şoferii care încălcau regulile de circulaţie. Spre prânzu, intersecţiile şi zonele aglomerate din oraş nu au mai fost supravegheate de poliţişti.

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor a transmis că totuşi activitatea poliţienească nu e afectată de mişcările de protest. Cele mai mici salarii (nete) din Poliţia Bihor sunt acum, după reducerea cu 25%: la nivel de agent – 632 lei, la personalul contractual – 405 lei şi la nivel de ofiţer – 874 lei.

O.Ş.

Poliţiştii din întreaga ţara au început protestele şi au redus activitatea la 75%

Bihorul isi trimite halatele albe la protest

Bihorul isi trimite halatele albe la protest

Taguri: , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor