Polițiștii și pompierii sărbătoresc 1 iunie

Reactualizat la:
2Comentarii
Polițiștii și pompierii sărbătoresc 1 iunie
Polițiștii organizează miercuri, 31 mai, o serie de activități pentru copii în Orășelul Copiilor, iar joi, 1 iunie, pompierii militari îi așteaptă pe cei mici la „Ziua Porților Deschise”.

Miercuri, 31 mai, în intervalul orar 11.00 – 14.00, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor fi alături de copii printr-o serie de manifestări organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea şi Asociaţia Lampas, în Orăşelul Copiilor din Oradea.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate şi poliţiştii Serviciului Rutier vor organiza o serie de concursuri pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe Internet, desene pe asfalt, expoziţii de desene cu tematică preventivă şi concursuri de rebus.

Poliţiştii bihoreni îi vor implica pe copii într-o serie de concursuri atractive, interactive, precum:

– „Crosul prevenirii” – Concurs de alergare printre jaloane destinat copiilor de 7 – 14 ani. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu medalii.

Concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!” – concurs de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 – 10 ani, în cadrul căruia participanții vor ilustra cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației rutiere.

Concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi”, cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi” – competiția se adesează copiilor cu vârsta între 7- 14 ani. Copiii pe bicliclete şi role vor avea de parcurs o probă de traseu, într-un parc școală. Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi”.

Concurs de rebus pe teme preventive, cu descifrarea unor cuvinte „cheie ”, cu întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul este adresat copiilor cu vârsta între 10- 14 ani.

– Concursul preventiv „Cum să fiu în siguranță”, adresat elevilor din ciclul primar – Concursul constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere,

„Face painting” – Pentru copiii de orice vârstă, activitate organizată de Fundaţia Lampas.

În același context va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea poliției, a motocicletei de serviciu și a unui autoturism de poliție inscripționat.

– Concursul cu tematică rutieră „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă!”:

Ziua Porților Deschise la pompieri

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, în data de 01.06.2017, în intervalul orar 11.00 – 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor va organiza, pentru toţi copiii din judeţ, “Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul unităţii, situat pe strada Avram Iancu, nr.9, Oradea, cât şi la sediile tuturor subunităţilor ( Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea- strada Aluminei, nr. 57, Staţia de Pompieri Aleşd, Garda de Intervenţie 1 Mai, Detaşamentul Marghita, Staţia de Pompieri Săcuieni, Staţia de Pompieri Valea lui Mihai, Garda de Intervenţie Sălard, Detaşamentul Salonta, Secţia de Pompieri Beiuş, Staţia de Pompieri Ştei, Garda de Intervenţie Tinca).

În cadrul acestei activităţi, cei mici vor asista la desfăşurarea exerciţiilor demonstrative specifice (stingere a incendiilor, salvare de la înălţime, echipare contracronometru, acordare prim ajutor calificat etc.), la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie, precum şi la sesiuni de informare preventivă, având totodată posibilitatea de a deveni pentru câteva momente, pompieri militari, prin exersarea refulării apei la ţintă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor