Poliţistul anului, autorul portretelor robot

2Comentarii
Poliţistul anului, autorul portretelor robot
În cadrul festivităţii ocazionate de Ziua Poliţiei, găzduită vineri de Filarmonica Oradea, şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţului Bihor a anunţat şi poliţistul bihorean al anului 2007, în persoana agentului şef Florin Lăzău, autorul protretelor robot pentru prinderea infractorilor.

La categoria femei a fost numită poliţista anului comisar Angela Tarţa iar la categoria bărbaţi a fost ales comisarul Nicolae Şerfezeu, a cărui profesionalism a contributi la acreditarea RENAR a Serviciului Criminalistic din IPJ Bihor, ceea ce înseamnă că probele recoltate de criminaliştii bihoreni sunt recunoscute în instaneţele din majoritatea ţărilor civilizate ale lumii.

Florin Lăzău a fost recompensat cu 2.000 de dolari din partea IPA România şi IPA Bihor pentru a-şi finanţa deplasarea la un curs de specializare în portretism poliţist, în SUA, în iulie 2008.

La manifestare au mai fost prezenţ prefectul Ghitea, care a dat citire mesajului ministrului MIRA, Cristian David, primarul Mihai Groza, care a subliniat mesajul creştinesc al Zilei Poliţiei, coincisă cu sărbătoarea Bunei Vestiri precum şi foştii şefi ai Poliţiei bihorene, Ioan Câmpan şi Gheorghe Chereji.

Poliţişti avansaţi de ziua lor

De Ziua Poliţiei sunt avansaţi în grad 101 agenţi, 35 de ofiţeri şi 6 şefi de servicii din IPJ Bihor.

În acest an, Ziua Poliţiei Române e onorată de mii de poliţişti, printre care şi bihoreni, aflaţi pe „baricade” în aparatul de securitate a summit-ului NATO de la Bucureşti. Tocmai din această cauză, săptămâna aceasta nu se pot trage focuri de armă, nici măcar de vânătoare, renunţându-se şi la tradiţionalele demonstraţii cu gloanţe oarbe ale poliţiştilor din cadrul IPJ Bihor. Aniversarea a fost onorată azi, la Oradea, de o suită de evenimente.

Filarmonica de Stat Oradea a găzduit o festivitate care a cuprins şi avansarea în grad a 101 agenţi şi 41 de ofiţeri. Comisari-şefi au devenit Ioan Brândaş, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, Dănuţ Gheţe, şeful Serviciului de Ordine Publică, şi Nicolae Ivan, şeful Serviciului Management Organizatoric. Ca şi comisari au fost avansaţi Alin Haniş (şeful Birului de Ordine Publică) şi Radu Silaghi (şeful Poliţiei Valea lui Mihai), subcomisar a devenit Remus Indrei (şeful Poliţiei Oraş Ştei), iar Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor, e proaspăt inspector.

O altă festivitate, dar de premiere, va avea loc la ora 14:00 la Arena „Antonio Alexe”, unde se încheie  Campionatul Naţional de Judo din cadrul M.I.R.A. Seara se va încheia cu Balul poliţiştilor.

Mai notăm că Orăşelul Copiilor va fi animat după-amiază de o serie de evenimente dedicate prichindeilor, sub genericul „Poliţist pentru o zi”.

Cristian Horgos2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor