Poloiştii tricolori s-au antrenat cu Israelul

1Comentariu
Poloiştii tricolori s-au antrenat cu Israelul
ORADEA – Lotul naţional de polo al României a susţinut o perioadă de antrenamente la Oradea, în vederea participării la Liga Mondială, competiţie care va începe miercuri la Budapesta. Poloiştii tricolori au avut ca parteneră de pregătiri reprezentativa Israelului, cu care au disputat sâmbătă seara o partidă de verificare.

Grijile rămân
Meciul s-a încheiat cu victoria categorică a României, scor 18-3, dar acest rezultat nu-l poate scuti de griji pe selecţionerul Vlad Hagiu. Echipa Israelului este o formaţie fără tradiţie în polo, aflată abia la început de drum în acest sport. Poloiştii tricolori vor avea însă parte la Liga Mondială de adversari infinit mai puternici, urmând să întâlnească în grupă naţionalele Ungariei (campioana olimpică en titre), Croaţiei (campioana mondială en titre), Spaniei (medaliata cu bronz la ultimul CM) şi Rusiei. Doar simpla înşiruire a acestor nume poate genera nelinişte oricărei echipe.
Revenind la partida de sâmbătă, ea a fost practic fără istoric. România a început în trombă, marcând nu mai puţin de şapte goluri în primul sfert, în faţa unui adersar năucit de iureşul gazdelor. Tricolorii au punctat prin Radu, Buşilă, Josep 2, Andrei 2 şi G. Georgescu. Lipsit de aportul a şase componenţi de bază ai lotului (Bonca, Al. Matei, Kádár, Dunca, Dinu şi Negrean), antrenorul Vlad Hagiu a fost nevoit să convoace mai mulţi jucători tineri. Acest fapt nu s-a observat în meciul cu modesta echipă a Israelului, care a înscris primul său gol abia în minutul 11, prin Hemed, la scorul de 8-0.
Scor-fluviu
Tricolorii au mai redus motoarele în cel de-al doilea sfert, dar a iuţit din nou ritmul în cel de-al treilea, când scorul a devenit 15-2. Antrenorul Vlad Hagiu a rulat toţi jucătorii înscrişi pe foaia de arbitraj. În meciul cu Israelul au jucat doi orădeni, Baidoc şi R. Georgescu, care n-au reuşit însă să marcheze. Tarnoveţchi, convocat la lot, nu a fost folosit, întrucât el nu va face deplasarea la Budapesta, la Liga Mondială. Alţi doi orădeni, Kádár şi Dunca, au urmărit meciul din tribună. Kádár este în refacere după o operaţie la nas, iar Dunca a susţinut examenul de bacalaureat. Partida România – Israel s-a încheiat cu scorul de 18-3, în conformitate cu diferenţa de valoare dintre cele două formaţii.

Nutiu Gavril1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor