Polonezii l-au primit cu căldură pe papă

Polonezii l-au primit cu căldură pe papă
Polonezii l-au primit cu căldură pe papa Benedict al 16-lea, aflat la prima sa vizită în calitate de suveran pontif în ţara predecesorului său, Ioan Paul al II-lea. Astăzi, suveranul pontif va merge la Wadowice, oraşul natal al fostului papă, şi la Cracovia, unde predecesorul a îndeplinit demnităţile de arhiepiscop şi cardinal.

Duminică, papa va efectua un pelerinaj simbolic la Auschwitz-Birkenau, pe locul fostului lagăr nazist de concentrare, menit să contribuie la reconcilierea Germaniei cu Polonia şi comunitatea evreiască. Rezervatul şi mai puţin charismaticul papă a mărturisit, în semn de omagiu faţă de victimele nazismului, că se simte mai curând catolic decât german.

Aproximativ 70 de mii de polonezi l-au întâmpinat pe suveranul pontif, număr mult mai mic comparativ cu sutele de mii de oameni care veneau la fiecare vizită a lui Ioan Paul al doilea. În semn de respect faţă de polonezi şi de evreii victime ale nazismului, Benedict al 16-lea nu şi-a ţinut dscursul în limba germană.

Papa a fost primit de preşedintele polonez, conservatorul Lech Kaczynski, care a spus că Providenţa a făcut ca un german să îi urmeze unui polonez pe scaunul Sfântului Petru . Adresându-se clericilor adunaţi în catedrala Sfântul Ioan din Varşovia, papa le-a cerut să nu se implice în politică. El s-a referit la divergenţele care au divizat clerul catolic polonez în legătură cu adoptarea regulilor Uniunii Europene. Astăzi, suveranul pontif va oficia o slujbă în aer liber, în centrul Varşoviei, la ora 10 şi jumătate.

Înainte de a pleca spre Cracovia, el va merge în pelerinaj la veneratul lăcaş de cult al catolicilor polonezi, Jasna Gora, în sudul ţării, unde se află statuia Madonnei Negre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !