Poloul orădean este „pe val”

Poloul orădean este „pe val”
ORADEA – Echipa de juniori III a CS Crişul, pregătită de antrenorul Eugen Băjenaru, a participat la turneul internaţional de la Szolnok (Ungaria), alături de alte formaţii din Ungaria, Italia, Slovacia, Egipt şi Republica Sud-Africană.

Echipele prezente la turneu au fost împărţite în două grupe.


Pe locul III la Szolnok


CS Crişul a înregistrat în grupă următoarele rezultate: 7-4 cu Zagreb (Croaţia), 8-8 cu Como (Italia), 3-6 cu Czegled (Ungaria) şi 3-17 cu o echipă din Africa de Sud. Formaţia africană a fost alcătuită însă din jucători de 19-20 ani, mai mari cu patru-cinci ani faţă de ceilalţi adversari.

Ea a câştigat de altfel cu autoritate turneul. Situându-se pe locul secund în grupă, CS Crişul a disputat finala mică a competiţiei, unde a învins cu scorul de 6-5 echipa Kosice (Slovacia). „Clasarea pe locul trei la acest turneu a constituit un rezultat meritoriu pentru echipa noastră, în disputa cu formaţii puternice din ţări consacrate în poloul mondial”, a afirmat directorul general al CS Crişul, Gheorghe Titi Frenţ, care a susţinut ieri o conferinţă de presă.
La revenirea din Ungaria, formaţia orădeană s-a deplasat direct la Cluj-Napoca, unde a disputat turneul semifinal al CN de polo pentru juniori III, alături de Viitorul şi CSM Cluj-Napoca şi Astra Arad.

CS Crişul a câştigat meciurile cu CSM Cluj-Napoca, scor 12-7, şi Astra Arad, scor 16-5, şi a pierdut, după un arbitraj scandalos, în faţa celor de la Viitorul Cluj-Napoca, scor 7-8. Orădenii s-au calificat însă fără probleme, împreună cu Viitorul, la turneele finale, unde vor mai fi prezente patru echipe bucureştene. Cele două turnee finale se vor disputa la Oradea, respectiv Bucureşti.


Obiectiv îndrăzneţ


Echipa de juniori II a CS Crişul, condusă de antrenorul Ciprian Câmpianu, s-a calificat la rândul său în mod autoritar la turneele finale, după două victorii categorice înregistrate la turneul semifinal în faţa formaţiilor Astra Arad, scor 18-10, şi Viitorul Cluj-Napoca, scor 18-3. La turneele finale, programate la Oradea, la 20-23 august, respectiv la Bucureşti, la 26-28 august, vor participa echipele CS Crişul, Astra Arad, Dinamo, Rapid, CSŞ nr. 1 Steaua şi CSŞ Colegiul „Emil Racoviţă” Bucureşti.

Juniorii II orădeni sunt favoriţi la câştigarea titlului naţional. Antrenorul Ciprian Câmpianu a mai câştigat de altfel un titlu de campioană a României în această vară, cu echipa de juniori I a CS Crişul. „Obiectivul echipei de juniori doi este câştigarea campionatului, iar la juniori trei dorim să ne situăm măcar pe locul secund. Este un an fast pentru poloul orădean, după victoria echipei CSM Leonardo la seniori şi a CS Crişul la juniori I.

Dorim să continuăm aceste performanţe şi cu juniorii II şi III. Ar fi nemaipomenit să câştigăm titlurile naţionale la toate categoriile de vârstă, o astfel de performanţă fiind fără precedent până acum în toată istoria poloului românesc”, a spus Gheorghe Titi Frenţ. Interesant este faptul că şi echipa de copii a CS Crişul, pregătită de antrenorul Dorin Sava, s-a calificat la turneul final.

Gavril Nuţiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase