Poluarea cu nutrienti, subiect de workshop

De Dan Birta
1Comentariu
Aspect din cadrul workshop-ului
Aspect din cadrul workshop-ului
Hotel Continental din Oradea este pentru două zile, 6 şi 7 septembrie, gazda workshop-ului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”. La eveniment participă reprezentanţi ai administraţiei locale şi specialişti din domeniul protecţiei mediului.

Manifestarea este organizată de către Ministerul Mediului şi Pădurilor în cadrul Campaniei de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” în Bazinul Hidrografic Crişuri (din care fac parte judeţele Bihor, Arad, Cluj, Sălaj, Hunedoara şi Satu Mare).

În cadrul şedinţei, experţi de mediu şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului au detaliat măsuri de protecţie a solului şi apelor în contextul actual.

Discuţii

Proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” are ca scop reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Investiţiile se derulează în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi. Campania de promovare a proiectului urmăreşte conştientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitraţi şi responsabilizarea acestora pentru depozitarea deşeurilor animale.

„Din 101 localităţi bihorene din Bazinul Hidrografic Crişuri, 93 sunt vulnerabile la poluarea cu nutrienţi. Suprafaţa este foarte mare”, a declarat Gheorghe Raţiu, prim comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Bihor. Acesta a precizat că, împreună cu Oficiul de Pedologie, în anul 2011 au demarat controale la fiecare primărie în parte. „Este un plan în care s-a urmărit bunele practici agricole şi modul de depozitare a gunoiului de grajd. În localităţile noaste, noi avem o problemă cu depozitarea gunoiului de grajd la fermele mici”, este de părere Gheorghe Raţiu.

Discuţiile în cadrul workshop-ului vor continua şi azi.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor