Poluatorii platesc mai mult

Poluatorii platesc mai mult
Deversarea de ape uzate poluante înseamna taxa de canalizare mai mare. Începând din 2006, agentii economici care deverseaza în sistemul de canalizare-epurare ape uzate continând substante poluante vor plati un tarif suplimentar pentru serviciile de canalizare.

Firmele din grupa de risc I vor avea de platit un tarif suplimentar de 3.555 lei/mc+TVA, iar cele din grupa de risc II 5.686 lei/mc+TVA. Tariful suplimentar se aplica în virtutea recomandarii Comisiei Europene privind implementarea principiului „poluatorul plateste”.

Toxici si foarte toxici

La ultima sedinta din acest an, deliberativul local a aprobat normele de aplicare a principiului „poluatorul plateste”. Conform raportului de specialitate, apele uzate sunt considerate poluante daca contin materii în suspensie care pot genera depuneri, se pot solidifica si obtura canalele, suspensii dure si abrazive care pot provoca erodarea canalelor, pacura, ulei, substante cu agresivitate chimica asupra canalelor si echipamentelor de epurare, substante toxice sau nocive, substante cu un grad ridicat de periculozitate (metale grele, substante chimice folosite la prelucrarea lemnului, a materialelor textile, a pieilor etc.), substante organice greu biodegradabile etc.

RA Apa-Canal i-a împartit pe agentii economici pe care-i monitorizeaza în doua grupe de risc, din grupa I facând parte cei care deverseaza ape cu continut de poluanti chimici generali si fizici, iar din grupa II cei care deverseaza ape cu continut de poluanti chimici specifici toxici si foarte toxici.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !