„Pompieri de-o şchioapă”

1Comentariu
„Pompieri de-o şchioapă”
ORADEA – Prichindeii de la Grădiniţa nr. 53 din Oradea i-au vizitat miercuri dimineaţă pe pompierii militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, de pe strada Aluminei.

„40 de copii de la Grădiniţa 53 au venit să vadă Detaşamentul 2 Oradea. Ei au vizitat punctul muzeistic al ISU Crişana, iar după aceea pompierii au executat pentru ei câteva manevre de intervenţie, demonstrative. Le-au fost prezentate maşinile de intervenţie şi tehnica din dotare”, explică plutonierul Lavinia Papp, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

„Activitatea de azi are în primul rând un caracter preventiv şi educativ. Sperăm că în urma vizitei de azi copiii vor înţelege cât este de periculos să se joace cu focul, iar pe viitor vor fi mult mai puţine incendii în care ei sunt implicaţi”, spune Mirela Munteanu, educatoarea grupei pregătitoare B.

Pompierii au simulat stingerea unui incendiu. Micuţii au fost foarte încântaţi de faptul că pompierii i-au lăsat să urce în maşinile de intervenţie, precum şi de furtunurile cu apă folosite pentru stingerea unor flăcări imaginare. Copiii s-au oferit chiar să le dea o mână de ajutor pompierilor, trăgând cu sârg de furtunuri.

„Mi-a plăcut foarte mult în vizită la pompieri. Cel mai mult mi-a plăcut cum au stins focul cu apă. Aş vrea să mai venim în vizită la ei”, spune Alexandra.

„Eu nu mă joc niciodată cu focul pentru că nu este voie. Mi-a plăcut foarte mult în maşina pompierilor, cred că este frumos să fi pompier”, spune şi colega ei Iulia.

Înainte de a pleca copiii le-au recitat pompierilor poezii şi le-au cântat câteva cântecele, iar majoritatea băieţilor i-au anunţat că vor să se facă şi ei pompieri.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor