Pompieri în acţiune

Foto: ISU Crişana
Foto: ISU Crişana
Pompierii au intervenit atât la lichidrea incendiilor, cât şi la operaţiuni de sablare. Pompierii bihoreni au avut un sfârşit de săptămână încărcat. Ei au fost nevoiţi să intervină la lichidarea mai multor incendii, dar şi la alte evenimente.

Astfel, vineri, echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au acţionat cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului produs la două locuinţe situate în municipiul Oradea.

 

 „Evenimentul, generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a provocat pagube materiale în valoare de circa 4.500 lei”, a precizat locotonentul Camelia Roşca, ofiţerul de presă al ISU Crişana. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la 100.000 de lei.

Din fântână

Sâmbătă, pompierii militari din cadrul Gărzii Sălard au fost solicitaţi la o misiune mai aparte. Aceştia au scos dintr-o fântână din localitate corpul neînsufleţit al numitei K.S. (80 ani). Tot sâmbătă, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a intervenit pe Strada Sf. Apostol Andrei din municipiu, pentru înlăturarea combustibilului scurs pe carosabil ca urmare a unei defecţiuni survenite la mecanismul de golire al unei autocisterne. „Operaţiunea de sablare, desfăşurată de către pompierii militari în scopul asigurarii normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi a preîntâmpinării unor evenimente nedorite pe căile publice, a durat o oră”, a precizat locotenetntul Camelia Roşca.

Duminică, Staţia de Pompieri Ştei şi Garda de Pompieri Sălard au acţionat pentru stingerea a două arderi necontrolate, izbucnite în curtea unei gospodării din Ştei, respectiv la un teren viran aparţinând administraţiei publice locale, situat în comuna Sălard.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase