Pompieri juniori

Stadionul Tineretului din incinta LPS Bihorul Oradea a găzduit vineri faza judeţeană a concursurilor cercurilor de elevi gimnaziali „Prietenii pompierilor”. În competiţie s-au înscris şase echipaje de băieţi din Beiuş (două), Şuncuiuş, Suplac, Tileagd şi Oradea, precum şi două echipaje de fete din Suplac şi Beiuş.

Concursul organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi de Inspectoratul Şcolar Bihor a început cu o probă teoretică de rezolvare a unui chestionar. Au urmat două probe practice, de îndemânare în mânuirea accesoriilor specifice meseriei de pompier.


„Concuraţi în spiritul fair-play-ului! Indiferent ce loc veţi ocupa la finalul competiţiei, să ştiţi că sunteţi cu toţii învingători doar pentru că vă aflaţi aici”, s-a adresat copiilor colonelul Constantin Ţintoi, şeful Serviciului de Prevenire al ISU Crişana.


„Grăbiţi-vă încet, ca să nu vă accidentaţi, pentru că unele aparate pot fi periculoase dacă nu sunteţi atenţi”, le-a cerut şi profesorul Ioan Fluieraş, responsabil şcolar.


Copiii erau foarte entuziasmaţi şi nerăbdători să-şi demonstreze cunoştinţele. „Ne-am antrenat în fiecare zi în ultimele săptămâni şi sper să ne descurcăm foarte bine”, mărturiseşte Samuil Indrieş, elev în clasa a VI-a la Şcoala Generală Tileagd.


Cei mai iscusiţi „pompieri” s-au dovedit a fi fetele de la Grupul Şcolar Suplac şi băieţii de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” din Beiuş, fiind premiaţi cu diplome şi cupe. Dacă punctajul obţinut de ei va fi între primele 15 poziţii pe ţară, câştigătorii vor avea şansa să reprezinte judeţul Bihor la faza naţională a concursului.

Ovidiu Morcan