Drapelul de luptă, la Oradea

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
5Comentarii
Drapelul de luptă, la Oradea
Sute de orădeni au avut parte de momente speciale vineri dimineaţă în mijlocul oraşului de pe Crişul Repede.

Istoria pompierilor bihoreni şi Oradea, în general, au mai bifat vineri o filă cu inmanarea unei distinctii militare ce rar se oferă instituţiilor din ţară. În prezenţa mai multor oficiali locali şi judeţeni, inclusiv a secretarului de stat (si in acelasi timp şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă) dr Raed Arafat si a generalului de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii bihoreni au primit în cadrul unei ceremonii militare aparte, „Drapelul de luptă”, distincţie acordată special de preşedintele ţării, în 7 aprilie a.c., prin nr. 381.04. 2016, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 273 din 11.04.2016.

ISU Crisana inmanare drapel

Moment rar

O mulţime de oameni s-a adunat în Piaţa Unirii vineri, la ora 10:00 pentru a lua parte la momentul special din viaţa pompierilor bihoreni. Drapelul de luptă a fost acordat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor ca „emblemă a fiinţării şi funcţionării ISU Crişana Bihor, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale”, au transmis reprezentanții ISU Crișana Bihor.

Isu Crisana

 

ISU Crişana Bihor (unitate militară ce a luat naştere la data de 15 decembrie 2004, prin unificarea Brigăzii de Pompieri „Crişana” cu Inspectoratul de Protecţie Civilă Bihor) este, de altfel, după inspectoratul din Bucureşti, cel mai mare la numărul de substaţii şi de angajaţi, fiind urmat apoi de inspectoratul din Constanţa. De altfel, generalul de brigadă Ioan Baş, care a condus o perioadă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, este comandantul sub care ISU Crişana Bihor a cunoscut o dezvoltare extraordinară, pompierii bihoreni remarcându-se nu doar la nenumăratele misiuni reuşite, în timpi extrem de mici, ci şi la competiţiile sportive pe ţară.

Isu Crisana2

Ceremonia a cuprins o slujb[ de sfintie a Drapelului de lupta, iar dr. Raed Arafat a înmânat Drapelul de luptă comandantului Ioan Baş, care, împreună cu efectivul din subordine, au rostit Jurământul faţă de Drapelul de luptă al unităţii, faţă de patrie.

Dr. Raed Arafat a felicitat pompierii bihoreni spunandu-le: „Astăzi, prin înmânarea Drapelului de Luptă acordat unităţii dumneavoastră de către Preşedintele României, se recunoaşte , din nou, efortul pe care îl depuneţi şi tot ce aţi făcut până acum în slujba cetăţenilor. Reprezentaţi o armă în care cetăţenii au cea mai mare încredere şi acest lucru nu e fără un motiv întemeiat: Sunteţi cei care vă puneţi viaţa în pericol ca să-i salvaţi pe alţii…„.

Felicitari au primit pompierii si de la prefectul Claudiu Pop, dar si de la colegii lor de la Serviciul Judetean de Ambulanta Bihor.

DSC_4710

Defilare

În prezenţa oficialilor, Drapelul de luptă a fost înmânat reprezentanţilor ISU Crişana Bihor, defilarea cu 10 plutoane de pompieri si cu maşinile ISU Crişana Bihor făcând, ca de fiecare dată la evenimente deschise publicului, deliciul spectatorilor veniţi în număr apreciabil, cu mic cu mare, să ia parte la acest moment. De reținut că pe un ecran montat în Piața Unirii special pentru acest moment istoric, au fost derulate imagini din timpul misiunilor de salvare executate de pompierii bihoreni, pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a vedea frânturi din munca de zi cu zi a salvatorilor de la ISU Crișana Bihor.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor