Pompierii au dat avertismente şi amenzi

De Otilia Șandor
Pompierii au dat avertismente şi amenzi
În situaţii de criză, mulţi ar spune că nu s-a făcut nimic. Şi totuşi, în Bihor există un proces constant de inspecţii ale pompierilor bihoreni la instituţii, operatori economici şi în localităţi.

Din 31 octombrie până în 6 noiembrie 2016, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat 39 de controale la instituţii, operatori economici şi în localităţi. În timpul inspecţiilor, pompierii au descoperit 317 nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, 107 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul acţiunilor de control.

Pentru neregulile constatate, personalul Inspecţiei de Prevenire a dat 229 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 200 de avertismente şi 29 de amenzi în valoare de 41.000 lei.

Şi prevenţie

Tot săptămâna trecută, pentru a preveni evenimentele cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii şi bunurilor categoriilor sociale care prezintă o vulnerabilitate ridicată în ceea ce priveşte expunerea la riscul de incendiu, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat o serie de acţiuni prin care să preîntâmpine posibilitatea producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

Pompierii au răspândit informaţii cu mesaje de prevenire a incendiilor în comunităţile defavorizate din Diosig, Săcueni, Cherechiu, Drăgeşti, Sânmartin şi Hidişelu de Sus. Pompierii de la Inspecţia de Prevenire le-a explicat membrilor comunităţilor vizate la ce riscuri se expun prin nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, le-au oferit o serie de sfaturi şi recomandări a căror respectare determină creşterea gradului de siguranţă în domeniu şi le-au prezentat modul în care trebuie să se comporte pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !