Pompierii bihoreni la bilanţ

Pompierii bihoreni la bilanţ
ORADEA - Pompierii bihoreni au avut un an plin. De la începutul anului şi până în prezent subunităţile operative au participat la 2.529 de intervenţii din care 1.602 executate de SMURD.

Din totalul situaţiilor de urgenţă, 248 au fost incendii, 199 intervenţii la arderi necontrolate şi 119 situaţii de urgenţă precum inundaţii, fenomene meteo periculoase, poluări şi alunecări de teren, 17 acţiuni pentru salvări de animale, 21 de acţiuni pentru protecţia mediului şi 317 alte intervenţii. „Comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut, valoarea timpului mediu de răspuns la incendii a fost îmbunătăţită, acest indicator fiind cu patru minute sub media la nivel naţional”, a precizat colonelul Ioan Baş primadjunctul al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”.

Astfel, timpul de răspuns al ISU Crişana este cuprins între 12 şi 15 minute, timp similar cu cel al serviciilor din ţările europene.

Prevenire

În perioada analizată pompierii au intervenit la 180 de incendii la locuinţe şi găspodării. Aceasta înseamnă o medie de 22 de incendii pe lună. Situaţia statistică privind cauzele de incendiu în primele opt luni ale anului arată că cele mai numeroase incendii s-au produs ca urmare a instalaţiilor electrice defecte, a coşurilor de fum necurăţate, a fumatului dar şi aprinderi intenţionate.

„Ca urmare a incendiilor o persoană a decedat, două persoane au fost rănite ori s-au intoxicat cu fum sau gaze toxice, iar 36 de persoane au fost salvate. Faţă de anul trecut a scăzut numărul persoanelor decesate, fiind cinci anul trecut, şi a crescut numărul persoanelor salvate”, a punctat colonelul Ioan Baş.

Prevenirea a fost un alt aspect pe care pompierii au pus un mare accent în această perioadă. În perioada analizată au fost emise 154 de avize de securitate la incendiu şi 27 de avize de protecţie civilă. Numărul controalelor s-a cifrat la 1.289, fiind verificate mai multe societăţi comerciale, agenţi economici dar şi instituţii şi construcţii hidrotehnice.

Foto citat: „Comparativ cu  aceiaşi perioadă a anului trecut, valoarea timpului mediu de răspuns al incendii a fost îmbunătăţită”, colonel Ioan Baş

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase