Pompierii încearcă să prevină ghinionul

De Otilia Șandor
Pompierii încearcă să prevină ghinionul
Marți, 13 decembrie, de Ziua informării preventive, pompierii le-au dat sfaturi oamenilor despre măsuri pe care le pot lua pentru a nu deveni victime ale incendiilor de sezon.

Personalul Inspecţiei de Prevenire de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor a organizat, în centre comerciale din Oradea şi în zone cu trafic pietonal intens, puncte de informare preventivă. Pompierii au distribuit broşuri, afişe şi pliante referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încălzire locală cu defecţiuni, fără asigurarea supravegherii sau având coşuri de fum deteriorate, necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile sau din suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice.

4preventiv-pompi

Oamenii au aflat principalele măsuri şi reguli de apărare împotriva incendiilor, precum şi modul în care trebuie să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Istoric

Din 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca în fiecare zi de marţi 13 să fie organizată Ziua informării preventive. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

4preventiv-pompi1

Ca să marcheze acest eveniment, pompierii bihoreni au început încă de la debutul lunii în curs o serie de activităţi la nivelul localităţilor, operatorilor economici şi instituţiilor, urmărind sistematic crearea unui comportament preventiv şi a unei atitudini proactive în rândul comunităţii. La interval de numai 8 zile, cadrele Inspecţiei de Prevenire au organizat şi desfăşurat 11 exerciţii de alarmare şi evacuare în caz de incendiu şi 34 de instruiri cu personalul de la locul de muncă şi cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul operatorilor economici, localităţilor şi instituţiilor din judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !