Pompierii, răsplătiţi de copii

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Pompierii, răsplătiţi de copii
Sute de copii au urât La mulţi ani pompierilor prin chiote de bucurie.


Că pompierii reuşesc să adune poate cele mai multe aprecieri din partea celor mici şi mari o demnostrează ocaziile când se deschid porţile unităţilor şi subunităţilor pentru civili.

Cu atât mai mult, duminică, 13 septembrie, când s-a celebrat Ziua Pompierilor Români, sute de copii şi adulţi au călcat pragul sediului Inspectoratului Judeţean de Pompieri din Oradea, umplând curtea cu chiote de bucurie şi râsete de fericire.

Curioşi şi entuziaşti, cei mici, dar şi părinţii lor s-au grăbit să ajungă din timp la sediul pompierilor din Oradea, ca să poată asista la toate exerciţiile demonstrative pregătite de pompieri.

Cu guriţele căscate, ochii cât cepele şi inimile strânse de emoţie, micuţii au savurat clipele din exerciţiile de stingere a incendiilor, de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat şi la prezentarea autospecialelor de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea pompierilor militari.

Cei mici au fost familiarizaţi cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă ascultând cu urechile ciulite explicaţiile pompierilor militari despre modul în care trebuie să se comporte şi să acţioneze ca să îşi protejeze viaţa şi bunurile, dar şi semenii, în cazul declanşării diferitelor tipuri de riscuri.

Deliciul vizitei l-a constituit trasul la ţintă cu furtunul de apă. Copiii au stat la coadă ca să refuleze apa la ţintă, s-au înghesuit să cerceteze îndeaproape autospecialele de intervenţie din dotarea subunităţilor şi unii dintre ei au fost în al nouălea cer când au urcat în barca pneumatică de salvare a salvatorilor.

Cele şase ceasuri de porţi deschise au oferit astfel pentru sute de copii o ultimă zi de vacanţă de neuitat, înainte de grădi sau şcoală, alături de eroii lor.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !