Pompierii voluntari şi-au arătat măiestria in Bors

Pompierii voluntari s-au intrecut la Bors
Pompierii voluntari s-au intrecut la Bors
Voluntarii şi cei din serviciile private pentru situaţii de urgenţă s-au întrecut la un concurs profesional.

Stadionul din Bors a găzduit marţi faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor. Activitatea a fost organizată de Inspecţia de Prevenire din cadrul inspectoratului, cu sprijinul Primăriei Bors.

Concursurile au ca obiective dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă precum şi dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

 Voluntari campioni

 „Concursul de marti 7 iunie se desfăşoară între serviciile de voluntari şi cele private şi avem la start opt echipaje de voluntari şi cinci private. Probele de concurs sunt ştafetă patru ori 100 de metri, cursa cu obstacole şi dispozitivul de luptă”, ne-a informat locotenentul Gavril Temian, adjunct al şeful ISU Crisana.

Probele nu au fost chiar atât de uşoare precum ar părea, proba cu numărul doi solicitând coordonare şi multă atenţie din partea pompierilor. Ei au avut de sărit un gard, de cărat două furtune peste bârnă şi desfăşurarea acestora contracronometru. Unii dintre participanţi au reuşit parcurgerea acestei probe pe stadionul din Bors în doar puţin peste 20 de secunde.

Dintre echipajele participante şi cu tradiţie şi cu pregătire bună merită amintit cel al serviciului voluntar din Popeşti. Aceştia sunt cei care au reprezentat anii trecuţi ISU Crisana la competiţia naţională. Acum doi ani pompierii din Popeşti s-au întors acasă cu locul II, iar acum un an cu un meritoriu loc IV.

Câştigătorii competiţiei de marţi din Bors vor participa la începutul lunii iulie la faza interjudeţeană, care va avea loc în judeţul Maramureş la Baia Mare.

 V.T

Cei mai buni elevi pompieri

Captura cu greutate in Bors0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !