Pomul lăudat…

Pomul lăudat…
REŞIŢA – La începutul acestui an, Programul „Fermierul“ a fost anuntat, în momentul lansării sale, cu surle şi trâmbiţe, drept un sprijin acordat gospodăriilor ţărăneşti actuale, în vederea transformării lor în asociaţii familiale şi ferme.

Programul Ministerului Agriculturii, desfăşurat la nivel naţional, a fost, cum spun mulţi, un adevărat „haos“. Pe tot parcursul programului, în Caraş-Severin au fost întocmite 63 de proiecte, dintre care doar 16 au primit finanţare. Oamenii erau deja plictisiţi de drumurile făcute la bănci.

Care a fost până la urmă cauza faptului că în judeţ doar 16 proiecte au fost validate, nu este cunoscută. „Mâţa“ a fost aruncată de la unii la alţii, cei de la bănci spuneau că proiectele nu sunt bine realizate, specialiştii spuneau că cei de la bancă nu vor să dea banii şi uite aşa s-au epuizat fondurile.

Toată lumea a fost dezamăgită. După epuizarea fondurilor s-au organizat întâlniri, au fost eterne discuţii pe această temă. Dar ce folos? Acum apare un altfel de program…„Fermierul românesc“.

O altă soluţie

Aurel Afumatu, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Caraş-Severin, ne-a precizat că „proiectul, în sinea lui, a fost foarte important pentru cei din mediul rural. Datorită faptului că băncile nu au colaborat foarte bine, doar 16 proiecte din 63 au primit finanţare.

Totuşi, conform noilor instrucţiuni, cele 47 de proiecte vor rămâne în continuare în studiu“. Se pare că prin programul „Fermierul românesc“, proiectele rămase nevalidate, în ordinea înscrirerii pe liste, vor primi finanţare. Acest lucru se va întâmpla din luna aprilie 2007.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase