Pop către Mihaiu: „să aveți un mandat departe de orice influență”

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
5Comentarii
Pop către Mihaiu: „să aveți un mandat departe de orice influență”
Liderul bihorean al PSD a fost invitat să cuvânte la ceremonia de investire a finanțistului Ioan Mihaiu ca prefect.

Claudiu Pop a încheiat cel mai lung mandat bihorean la Prefectură – de cinci ani – iar Ioan Mihaiu a primit mandatul miercuri, de la secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Mihai-Dan Chirică. Evenimentul a umplut sala de ședințe – primari, gradați din subordinea prefectului, funcționari publici și politicieni au ținut să fie prezenți la evenimentul care, îndeobște, transformă o personalitate susținută politic în ocupant al unei funcții clamate a fi apolitică.

La prezidiu a luat loc trimisul Guvernului încadrat de actualul și fostul prefect, lângă care s-a așezat Ioan Mang, liderul PSD Bihor și vicepreședinte al Consiliului Județean. Secretarul de stat a citit actele guvermanentale prin care Pop a fost eliberat din funcție, iar Mihaiu a fost numit. Acesta a depus jurământul de credință după care actorii principali ai momentului au trecut pe la microfon.

„Am convingerea că ați venit în număr atât de mare azi din respect pentru Istituția Prefectului”, a spus Mihaiu, adresându-se audienței. A mulțumit Guvernului pentru funcție după care a oferit asigurări că „vom desfășura o activitate în slujba cetățeanului”.

A mai spus că își dorește să fie un factor de unitate, echilibru și stabilitate după care a punctat din programul deguvernare al PSD, ca asigurare că își cunoaște tema: „binele înseamnă un loc de muncă plătit decent”, copiii au nevoie de „grădinite, școli și universități cu profesori bine plătiți și competenți”, trebuie „spitele dotate și medici motivați financiar” și drumuri mai bune. Mihaiu mizează pe experiența sa de peste 25 de ani în administrație pentru a face față jobului.

Moștenire

Tocmai eliberat din funcție, Pop Claudiu a ținut să mulțumească sublaternilor care și-au adus contribuția la rezultatele instituției din mandatul său. „Dle Mihaiu, moșteniți o echipă mai mult decât bună, moșteniți directori de instituții deconcentrate care, în marea loc majoritate știu să își facă treaba. Sunt convins că veți reuși să aveți un mandat departe de orice influență pentru buna implementare a politicilor guvernamentale. Azi este despre dvs, să aveți un mandat liniștit”, i-a urat Pop succesorului său părăsind funcția în aplauzele foștilor subalterni.

Funcția trambulină

„E un moment delicat pentru mine, as fi preferat sa fie azi aici presedintele Consiliului Judetean aici sa reprezinte Consiliul Judetean, pentru că am participat acum cinci ani la instalarea d-lui Claudiu Pop și azi particip la instalarea d-lui Ioan Mihaiu”, a spus, de la microfonul evenimentului, Ioan Mang, subliniind durata mare a mandatului tocmai încheiat, o premieră pentru Bihor. Lui Mihaiu, i-a adresat un îndemn – să fie un prefect echidistant, fără amestecuri în treburi politice – dar și o provocare, pentru 2020: „îi spun sincer de pe acum că nu îi doresc un mandat de cinci ani, ci unul până în 2020, după care poate să se gândească la altceva, dacă e după mine”. În 2020 urmează alegerile locale iar funcția de prefect servește, de regulă, ca trambulină celor care doresc să facă saltul spre mandatul de primar al Oradiei.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor