Pop este vicecampion european

HENGELO - Campionatele Europene de atletism pentru juniori I, desfăşurate în oraşul olandez Hengelo, au consemnat performanţa deosebită a atletului orădean Adrian Pop, care a cucerit medalia de argint în proba de aruncare a ciocanului, cu rezultatul de 70,80 metri.

Adrian Pop, legitimat la CS Crişul, este pregătit de antrenorii Livia şi Albert Méhes. El a fost însoţit la CE din Olanda de către Méhes Albert, antrenor federal al FR Atletism în probele de aruncări.
Proba a fost câştigată de Arno Laitinen (Finlanda), cu 71,94 metri, rezultat realizat încă din prima încercare. Adrian Pop, noul vicecampion european de juniori I, a aruncat 70,80 metri la cea de-a cincea sa încercare, care i-a adus medalia de argint. Orădeanul l-a devansat pe Serghey Tytsoryn (Belarus), care s-a situat pe locul III, cu 70,23 metri. Interesant este faptul că Tytsoryn a fost liderul probei în calificări, cu 73,38 metri, rezultat care i-ar fi adus titlul continental. El nu a reuşit însă să se claseze în finală decât pe locul III.

„Suntem mulţumiţi de performanţa lui Adi Pop, pentru că un titlu de vicecampion european reprezintă deja o realizare. Elevul nostru a aruncat 71,55 metri în calificări, al doilea rezultat din concurs. Am început atunci să sperăm la o medalie, chiar dacă ierarhiile se pot schimba foarte uşor de la o zi la alta. De pildă, atletul care a realizat cel mai bun rezultat în calificări (Serghey Tytsoryn – n.r.) nu a reuşit a doua zi decât să se claseze al treilea, fiind întrecut de Adi Pop, chiar dacă şi el a aruncat ceva mai slab în finală, 70,80 metri.

Dacă Pop ar fi reeditat cel mai bun rezultat al său, 72,02 metri, ar fi ieşit campion. Sigur, aceste calcule nu îşi au rostul. Una peste alta, suntem mulţumiţi şi putem spune că ne-am făcut datoria”, ne-a declarat, emoţionat, antrenorul Méhes Albert.

Adrian Pop, una dintre promisiunile de mâine ale atletismului orădean şi românesc, şi-a depus prin această performanţă o candidatură serioasă pentru podiumul celor mai buni sportivi bihoreni ai sezonului.

Gavril Nuţiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase