Pop sare în apărarea domeniului IT

Pop sare în apărarea domeniului IT
Deputatul PSD de Bihor, Claudiu Pop, nu-i slabeste pe capii Ministerului de Finante. Deputatul PSD, Claudiu Pop, acuza intentia Finantelor de a impozita salariile din acest domeniu.

Dupa interpelarea adresata ministrului Sebastian Vladescu cu privire la motivele pentru care s-a renuntat la datoria Irakului fata de România, acum Claudiu Pop acuza, printr-o declaratie politica rostita marti în plenul Camerei Deputatilor, propunerea lui Vladescu, de impozitare cu 16% a salariilor din domeniul IT.

De precizat ca salariile din acest domeniu sunt scutite în prezent de impozitare, tocmai pentru a preveni emigrarea tinerilor specialisti din România, devenita în ultimii ani o problema nationala.

Domeniu profitabil

„Acest impozit ar mai aduce la bugetul statului un venit de aproximativ 3,5 milioane de euro anual. Merita acesti bani distrugerea celui mai dinamic sector al economiei românesti? Cum vreti sa ne pastram valorile în tara, daca veniturile pe care urmeaza sa le realizeze vor fi cu mult diminuate?”, întreaba parlamentarul în declaratia sa.

„Acest nou impozit va afecta profiturile firmelor, iar acestea nu vor mai avea nici un interes în a mentine nivelul actual al salariilor, de aproximativ 310 euro salariul mediu lunar brut. Pentru specialistii din domeniu nu este o problema sa-si gaseasca un post în strainatate”, puncteaza Pop, care îl întreaba apoi retoric pe ministrul Finantelor daca pentru 3,5 milioane de euro în plus la bugetul statului merita sa fie distrusa o industrie care anul trecut a adus statului 122 milioane de euro în taxe si impozite.

Calin Corpas