Popa: Bihorul, preferat de Guvern

Popa: Bihorul, preferat de Guvern
PNL Bihor a remis duminica un comunicat prin care se arata ca, în proiectul de buget pentru 2006, judetul Bihor ocupa locul patru pe tara într-un clasament al fondurilor guvernamentale alocate pentru realizarea obiectivelor de investitii.

Presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa, ne-a declarat ca marirea fondurilor de la bugetul de stat pentru Bihor a fost unul dintre scopurile sale, dupa ce în anii trecuti judetul nostru se situa constant dupa locul 20 în topul fondurilor primite de la Centru.

Astfel, potrivit lui Popa, în proiectul de buget pentru 2006, în Bihor vor intra „ca trenul” 14,75 milioane lei noi (RON), suma asigurata de la bugetul de stat în proportie de 62%.

Pentru lucrarile de la minele din Baita sunt alocati 500.000 RON de la bugetul de stat, 100.000 RON venind din resurse proprii.

Pentru desecarea canalului colector pe malul sau drept în zona Ant – Tamasda – Ciumeghiu, Ministerul Agriculturii va debloca 5,45 milioane RON, iar pentru reabilitarea statiilor de pompare pe canalul colector Oradea, ambele maluri, vor fi disponibilizati 2,5 milioane RON.

Ridicarea noii Biblioteci a Universitatii Oradea va fi „sponsorizata” cu 250.000 RON de la bugetul de stat, iar alti 500.000 vor proveni din resurse proprii ale Universitatii.

Pentru spatiile de cazare ale Universitatii (402 locuri) Guvernul va contribui cu 450.000 RON, iar institutia oradeana va asigura 3 milioane RON. În fine, pentru Facultatea de Muzica vor fi alocati 2 milioane RON.

Calin Corpas