Popa rămâne şeful PNL Bihor

Popa rămâne şeful PNL Bihor
Duminica, la Casa de Cultura a Sindicatelor, 609 delegati ai liberalilor bihoreni si-au ales oamenii care vor conduce filiala judeteana în urmatorii patru ani. Practic, Conferinta Teritoriala a PNL Bihor nu a adus schimbari semnificative în fruntea partidului, Cornel Popa fiind unicul candidat la sefia partidului.

Din cele 538 de voturi exprimate, Cornel Popa si echipa sa (Biroul Permanent Teritorial) au primit 507 de voturi favorabile, 26 împotriva, iar trei au fost anulate.

Singura schimbare sesizabila în BPT este rocada Adrian Domocos – Silviu Torjoc, în sensul în care primul, care este consilier judetean PNL, a fost promovat vicepresedinte al filialei judetene, Torjoc fiind retrogradat ca simplu membru al BPT, dupa ce în 2001 a fost ales vicepresedinte.

Iata noua componenta a BPT al PNL Bihor: presedinte Cornel Popa, vicepresedinti Ilie Bolojan, Valeriu Boeriu, Ioan Oprean si Adrian Domocos, secretar coordonator Ioan Seres, membri Silviu Torjoc, Gheorghe Craciun si Dumitru Neag, Florin Birta (presedinte TNL Bihor), membri supleanti Zeno Tipter (primarul Alesdului) si Cornel Gheorghe Popa.

În cadrul Conferintei Teritoriale, liberalii s-au aratat multumiti de realizarile celor patru ani ai mandatului lui Cornel Popa, rezultatele alegerilor de anul trecut, care au scos PNL Bihor în fata, fiind hotarâtoare în acest sens.

Potrivit datelor furnizate, din 2001 si pâna în 2005 numarul membrilor de partid a crescut de la 2.336 la 6.950, numarul primarilor de la 3 la 9, cel al consilierilor judeteni de la 2 la 7, iar cel al consilierilor locali de la 101 (2 la Oradea) la 239 (4 la Oradea).

Tariceanu a absentat

Desi îsi anuntase prezenta la Conferinta Teritoriala a PNL Bihor, premierul si în acelasi timp presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a spus pâna la urma „pas” invitatiei lui Cornel Popa.

Calamitatile naturale din sudul tarii l-au obligat pe premier sa se deplaseze urgent de la Bratislava la Bucuresti, escala oradeana fiind sarita. Totusi, Tariceanu a aparut pret de câteva minute în direct pe un retroproiector situat în sala, salutându-i pe delegatii bihoreni. Altfel, lucrarile conferintei au fost conduse de ministrul Bogdan Olteanu.

Calin Corpas