Poprire pe maşina directorului

Poprire pe maşina directorului
ORADEA - Administratorii sau directorii firmelor cu datorii se pot trezi cu maşina sigilată, din cauza datoriilor firmelor pe care le conduc. În luna ianuarie nu mai puţin de 12 administratori de firme au avut maşinile schestrate de Finanţele bihorene.

„Directorii respectivi nu se vor putea deplasa cu maşinile până nu-şi vor plăti datoriile către buget. Desigilarea fără acordul nostru este caz penal”, spune Fandly Marius, director executiv adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Realizări

Pe de altă parte, ameninţările Fiscului bihorean că va pune poprire pe bunurile datorinicilor au dat roade. Astfel, în perioada 16 – 31 ianuarie 2008 au fost colectate la bugetul consolidat al statului venituri în sumă de 218.851 mii de lei. „Sumele sunt mai mari cu 61% comparativ cu luna ianuarie 2007. Faţă de programul de încasare pe luna ianuarie 2008, în sumă de 229.790 de mii de lei, veniturile reprezintă o realizare de 95,24%”, ne-a informat Fandly Marius.

În luna ianuarie 2008, Finanţele bihorene au desfăşurat o acţiune comună, împreună cu Garda Financiară şi Vama, de impulsionare a achitării obligaţiilor fiscale. „Veniturile colectate în ianuarie 2008 ne plaseză pe locul şapte pe ţară. Consider că acest loc este bun şi meritat, în urma unor judeţe precum Constanţa, Cluj, Timiş, Braşov, Ilfov sau Prahova, judeţe mult mai mari din punct de vedere a număruklui agenţilor economici”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Acţiunile desfăşurate de Finanţele bihorene, ca de altfel de toate direcţiile din ţară, au fost monitorizate zilnic de către ANAF. Astfel, Fiscului bihorean au raportat zilnic la bucureşti rezultatele obţinute. „Vom continua acţiunile începute în această lună. Mergem pe curăţenie generală”, a declarat şi Ioan Druţă, director executiv adjunct la DGFP Bihor. „A fost o perioadă grea, cu muncă peste program, dar a meritat, văzând rezultatele”, a specificat Smaranda Scridon.

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !