Populări la Paleu şi Şauaieu

3Comentarii
Populări la Paleu şi Şauaieu
Paleu / Şauaieu – După recenta populare a acumulării de la Leş, de către Clubul Pescarilor din Oradea din cadrul AJVPS Bihor, ieri a venit rândul lacurilor de la Paleu şi de la Şauaieu să fie populate tot cu câte două tone de crap. Video

Lacul Paleu, care a mai fost populat în noiembrie cu 1,5 tone de somn românesc, a mai primit ieri în undele sale doar crapi între 2,5 şi 5 kg, aduşi de la crescătoria de la Cefa. Lacul este în proprietatea comunei Paleu, fiind lac cu taxă deschis şi în perioada prohibiţiei cât şi pentru agrement, fiind dotat cu hidrobiciclete şi un local pescăresc.

Iar acumularea de la Şauaieu, luată în gestiune de Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisia, după ce a fost populată în urmă cu mai bine de un an şi cu o specie mai rezistentă de sturioni, a fost populată ieri cu crapi între 0,5 şi 3 kg precum şi cu câteva exemplare mari de amur, peşti aduşi de la o crescătorie din judeţul Arad. De asemenea, reprezentanţii ASP Aqua Crisia anunţă că vor mai popula balta cu încă două tone de caras.

„Taxa pe zi este de 12,5 lei pentru membrii ASP Aqua Crisia şi de 25 de lei pentru pescarii care nu sunt membri ai asociaţiei noastre. În contul taxei se pot duce acasă 5 kg de peşte.”, precizează inspectorul piscicol Marius Poenariu, membru fondator al ASP Aqua Crisia.

„Permisul de pescuit achiziţionat de la Aqua Crisia pentru 75 lei pe an asigură dreptul de pescuit pe toate râurile şi apele publice din Bihor. O bună parte din aceşti bani sunt trimişi la Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol”, completează şi Mihai Togor.

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor