Porci în loc de mistreţi

Porci în loc de mistreţi
ORADEA – Trei aşezăminte sociale din Oradea, Popeşti şi Ciutelec vor primi de la Ion Ţiriac carne de porc, sub formă de donaţie, în locul carcaselor de mistreţ alterate.

După vânătoarea de la Balc, din urmă cu două săptămâni, celor trei instituţii li s-au promis 23 de mistreţi, dar carnea nu a mai ajuns la ei, stricându-se din cauza condiţiilor de înmagazinare necorespunzătoare. La începutul săptămânii, Direcţia Generală de Asistenţă Generală şi Protecţia Copilului Bihor a fost contactată telefonic de administratorii Asociaţiei de Vânătoare Wild Boar, care le-au promis acestora că în schimbul carcaselor de mistreţ le vor dona carne de porc domestic. „Într-o convorbire telefonică, cei de la Asociaţia de Vânătoare de la Balc au precizat că în schimbul cărnii de mistreţ vom primi carne de porc domestic, dar nu ştim când îşi vor onora promisiunea făcută”, ne-a declarat Daniel Novac, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor. Daniel Novac spune că, în conformitate cu contractul de donaţie, trebuia să primească în jur de 1.800 kg de carne, în condiţiile în care o carcasă cântăreşte aproximativ 80 kg.

Neglijenţă
Vânătoarea a avut loc în zilele de 13-14 ianuarie pe fondul cinegetic din Balc. În urma acţiunii, 23 de carcase au fost promise ca donaţie pentru două centre de plasament, respectiv nr. 2 din Oradea şi cel din Popeşti, precum şi pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Adulţi din Ciutelec. Cei de la Wild Boar au depus mistreţii vânaţi în camerele frigorifice fără a-i eviscera în prealabil, fapt care a determinat alterarea întregii cantităţi de carne. Carnea de mistreţ trebuia să ajungă pe masa a cel puţin 200 de copii şi 100 de adulţi instituţionalizaţi.

La partida de vânătoare organizată pe fostul domeniu al lui Ceauşescu de la Balc, unde Ion Ţiriac a invitat 42 de personalităţi din lumea afacerilor, politicii şi sportului, din ţară şi din străinătate, numărul estimat al mistreţilor doborâţi a fost de 160 – 240. Conform Agenţiei Mediafax, în urmă cu trei ani Ţiriac a declarat că, între alte investiţii realizate la Balc, a finanţat şi construirea unei camere frigorifice cu capacitatea de 20 de tone.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !