Porcuşorii de Guineea, o delicatesă în Peru

Reactualizat la:
11Comentarii
porcusor
porcusor
PERU – In Peru are loc cea de-a doua editie a Festivalului Porcusorilor de Guineea, manifestare in care vizitatorii aleg cel mai mare, cel mai bine imbracat, dar si cel mai … gustos animalut.

Pare greu de imaginat, dar localnicii prefera sa manance porc de Guineea pentru ca nu are grasimi si nici colesterol. Pentru 20 de soli (aproximativ 7 dolari), oricine poate cumpara un platou cu delicatese locale: friptura in vin cu garnitura de cartofi si porumb.

Chiar daca turistii straini stramba din nas si sunt revoltati de aceasta traditie, locuitorii din toate colturile tarii participa cu placere la acest festival si chiar concureaza pentru premiul acordat celui mai bun bucatar.

Nu este ceva ce vezi peste tot. Suntem foarte mandri de acest obicei“, a daclarat Nicolas Campos Sanchez, unul dintre peruanii care au apreciat efortul bucatarilor.

Diplome au primit si proprietarii celui mai mare rozator dar si cel mai bine imbracat, pentru ca traditia spune ca animalutele trebuie sa “defileze” in costume traditionale peruane.



11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor