Porţi deschise la Holcim Aleşd

Porţi deschise la Holcim Aleşd
Vineri, 23 septembrie, Holcim (România) a organizat Ziua portilor deschise la Fabrica de Ciment din Alesd. Cu aceasta ocazie au fost prezentate solutii pentru co-procesarea deseurilor.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, precum si clienti.

Holcim a investit peste trei milioane de euro în echipamentele speciale de manipulare a deseurilor si co-procesarea a peste 100 tipuri de deseuri în fabricile de ciment din Alesd si Câmpulung. Vor urma si alte investitii pentru a largi gama de deseuri ce pot fi co-procesate în cele doua fabrici de ciment, dar si pentru a face posibila o activitate similara la fabrica din Turda.

„Deseurile reprezinta o problema careia societatea de astazi trebuie sa-i faca fata. Datorita experientei internationale pe care o avem, Holcim (România) a raspuns provocarii de a participa la rezolvarea acestei probleme prin oferirea de solutii ecologice si viabile: co-procesarea deseurilor în fabricile noastre de ciment”, a spus Markus Wirth, director general Holcim (România).

Avantaje

Co-procesarea deseurilor în fabricile de ciment ale Holcim (România) are avantaje importante. În primul rând, eliminarea deseurilor se face în conditii de deplina siguranta si fara a afecta mediul înconjurator si sanatatea. De asemenea, prin co-procesare se reduc indirect emisiile de gaze cu efect de sera care s-ar genera daca deseurile ar fi tratate prin depozitarea în halda sau prin incinerare.

Co-procesarea deseurilor în fabricile de ciment este o activitate de tip „câstig – câstig – câstig” pentru toti factorii implicati: generatorii de deseuri, producatorii de ciment, societatea si mediul înconjurator.

Dan Birta