Post de jandarmi la Stână

Post de jandarmi la Stână
Stâna de Vale – Jandarmeria Bihor a inaugurat sâmbătă un post montan în staţiunea Stâna de Vale. „Jandarmeria execută, pe baza planurilor de cooperare aprobate de ministrul Internelor şi Reformei Administrative, misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe trasee turistice din zonă.

De la 1 iulie 2007, pe aceleaşi principii va funcţiona şi Postul de Jandarmi Montan Stâna de Vale”, declară lt. Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor. Subofiţerii detaşaţi în Stână s-au perfecţionat la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Montan Sinaia, unde au fost pregătiţi teoretic şi practic pentru intervenţii de salvare reale.
„Vor lucra câte doi subofiţeri pe schimb, plus un şef de tură. Fiecare jandarm de la Stână are brevet de alpinist şi salvamontist şi mai urmează să facă un curs de pregătire pentru salvări pe timp de iarnă”, a precizat reprezentantul IJJ. Postul este dotat cu logistica necesară salvărilor montane şi în curând va primi şi un ATV. Jandarmii din Stână vor menţine ordinea şi liniştea publică pe 23 de trasee turistice din zonă, în apropierea cabanelor şi pârtiilor de schi, vor informa, îndruma şi acorda asistenţă turiştilor aflaţi în dificultate, vor informa turiştii şi autorităţile competente de starea traseelor turistice, a drumurilor, marcajelor montane şi despre posibilitatea producerii de avalanşe sau alunecări de teren.
Şi la Arieşeni mai funcţionează un post de jandarmi, subordonat însă IJJ Alba.

Anghel Georgiana0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase