Poşta ameninţă cu greva generală

De Dan Birta
Poşta ameninţă cu greva generală
În cazul nerezolvării revendicărilor, poştaşii vor urma calea legală până la greva generală.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a anunţat, marţi, că vor fi organizate patru zile de proteste care urmăresc, în principal, demiterea conducerii instituţiei şi creşterea salariilor personalului cu 20 la sută.

Potrivit liderului Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, prima zi de proteste a fost stabilită pentru miercuri, când, începând cu ora 11:00, angajaţii vor picheta prefecturile din toată ţara, iar în Bucureşti protestul va avea loc în faţa sediului central al Poştei Române.

A doua zi de proteste va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde, potrivit organizatorilor, urmează să se strângă în jur de 5.000 de oameni.

Marţi, 13 mai, va fi grevă japoneză în toată ţara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

Brătianu a anunţat că, după cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o „amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor”, iar în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţii structurilor de conducere, vor intra în greva foamei.

În Bihor

Angela Feier, liderul sindicatului Poşta Bihor ne-a informat că pichetarea Prefecturii bihorene va avea loc joi, 8 mai, între orele 8:30 – 9:30. „Duminică vorm merge la Bucureşti, în 13 mai vom declanşa o grevă japoneză, iar în 19 mai liderii de sindicat vor intra în greva foamei”, a precizat Angela Feier.

Principalele revendicări ale poştaşilor sunt: acordarea unei creşteri salariale în sumă fixă, egală cu indicele de inflaţie, începând de la 1 iunie 2014, angajarea de personal necesar pe posturile vacante: factori poştali, agenţi poştali, lucrători poştali, asigurarea de consumabile. „Astfel se va rezolva şi acordarea concediilor de odihnă. În urma concedierilor colective de anul trecut nu ne-am mai putut lua concedii de odihnă”, a declarat liderul de sindicat.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !