Poştaşii bihoreni, în grevă spontană nelimitată

De Dan Birta
7Comentarii
Poştaşii bihoreni, în grevă spontană nelimitată
Poştaşii cer mărirea salariilor cu 200 de lei, Compania le-a oferit doar 100. Poştaşii bihoreni s-au alăturat joi, 27 octombrie, colegilor lor din întreaga ţară care au oprit lucrul, în semn de protest că nu li s-au mărit salariile.

Angela Feier, preşedintele Sindicatului Liber Poşta Română Bihor, spune că din primăvară s-a solicitat conducerii Poştei o majorare salarială de 200 de lei brut. În această perioadă au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanţii sindicatului şi cei ai conducerii Poştei Române, dar nu s-a ajuns la niciun consens. „Ei au venit cu oferte foarte mici vizavi de salariile factorilor poştali. Un factor poştal câştigă între 1.400 şi 1.600 de lei brut. Aproape de salariul minim pe economie. Chiar am vorbit cu un factor poştal care duce ajutorul social şi mi-a spus că salariul lui este aproape de ajutorul social”, a precizat Angela Feier.

Angela Feier Angela Feier ©

Miercuri, 26 octombrie, liderii judeţeni au pichetat sediul companiei din Bucureşti. „După mai multe ore de stat afară, am fost chemaţi înăuntru şi ni s-a oferit o creştere salarială de 100 de lei brut. Cu care nu am fost de acord, în condiţiile în care noi am solicitat 200. Am comunicat în teritoriu cât ni s-a oferit, iar salariaţii au decis să oprească activitatea”, a explicat liderul sindicatului poştaşilor bihoreni. Aceasta a explicat că majorarea salarială nu se face din alte venituri, ci din fondul de salarii: de la orele de sâmbătă, duminică, din orele suplimentare etc.

greva posta (1)

În toată ţara, activitatea a fost oprită. Oficiile poştale au fost închise. Distribuţia, la fel. Nimeni nu ştie până când. „Am crezut că se va îndrepta situaţia, dar nici până la această oră (ora 14:00 – n.r.) nu am primit nicio informaţie”, a declarat Angela Feier.

Pensii şi ajutoare

În faţa Poştei se aflau câteva persoane care nu prea înţelegeau ce se întâmplă. Este vorba de cei care au venit să-şi ridice pensiile şi ajutorul social. „Nu ne spune nimeni nimic. Eu sunt internat la Spitalul TBC şi am venit să-mi ridic ajutorul social. Nu mai am bani de mâncare”, ne-a spus Sipoş Lajos, zis Liba.

Au venit după ajutoarele sociale  FOTO: DAN BIRTA Au venit după ajutoarele sociale FOTO: DAN BIRTA ©

Angela Feier ne-a informat că a primit o adresă şi din partea Asociaţiei Pensionarilor, prin care se solicita plata pensiilor pentru cei care primesc pensiile prin poştă. „Încercăm să ajutăm aceste persoane şi să le plătim pensiile şi ajutoarele sociale, pentru că şi ele sunt aproape în situaţia noastră”, a declarat liderul de sindicat.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor