Postliceala, o sansa pentru absolventii fara BAC

De Crina Dobocan
Postliceala, o sansa pentru absolventii fara BAC
Învăţământul Postliceal este şansa elevilor care au eşuat la examenul de Bacalaureat.

Pe lângă posibilitatea angajării pe posturi care nu necesită calificare, elevii mai au o alternativă: Şcoala Postliceală. Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul „Dimitrie Leonida”, Grupul Şcolar „Vasile Voiculescu” şi Colegiul Transilvania sunt câteva dintre şcolile din Bihor organizatoare de cursuri postliceale.

Tinerii care se orientează spre Şcolile Postliceale trebuie să ştie că la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea au fost scoase la bătaie 250 de locuri, iar la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” există 112 locuri.

Avantaje

Cei care doresc se pot înscrie până pe 1 octombrie la una din specializările Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”: Cosmetician (28 de locuri), Asistent de gestiune în unităţile de cazare şi alimentaţie (28 de locuri), Agent de turism – ghid (28 de locuri) şi Tehnician electromecanic auto (28 de locuri). Înscrierile se fac zilnic între orele 8:00 şi 16:00. Mai multe informaţii despre oferta educaţională a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” se pot obţine pe site-ul www.mviteazul.ro

„Cei care urmează cursurile şcolii noastre obţin o calificare de nivel III plus, recunoscută în Uniunea Europeană. Absolvenţii şcolilor postliceale se pot califica în domenii în care există cerere mare pe piaţa muncii din România şi din afară. O specializare în plus contează în faţa angajatorului. Pe de altă parte, cursurile sunt cotate cu 26 de credite, iar în învăţământul superior li se pot recunoaşte anumite examene. Un alt avantaj este că elevii nu pierd contactul cu şcoala şi se pot pregăti mai uşor pentru următoarea sesiune a examenului de bacalaureat”, a declarat Ruben Filimon, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”.

Şi Colegiul „Dimitrie Leonida” oferă o gamă largă de specializări: tehnician – asistent medical generalist (durata de 3 ani), tehnician electroenergetician (durata de 2 ani), asistent manager unităţi hoteliere (durata 2 ani), tehnician aparate electromedicale (durata 2 ani), tehnician devize şi măsurători în construcţii (durata 2 ani) sau administrator reţele locale şi de comunicaţii (durata 2 ani).

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !