Postul, din prisma medicala

Postul, din prisma medicala
„A mânca de post” de două ori pe an o perioadă determinată şi câte o zi pe săptămână ajută la sănătate.

Din punct de vedere medical, posturile religioase sunt perfect justificate şi foarte sănătoase, opinează dr. Rodica Sirban, medic de medicină internă, diabetologie şi nutriţionist. Doctoriţa explică faptul că prin metabolizarea substanţelor conţinute în alimente se formează produşi toxici care fie sunt în cantităţi infime şi nu produc astfel de efecte fie sunt transformaţi de organism în substanţe inofensive, secretate apoi prin urină şi scaun. De exemplu, prin digestia proteinelor rezultă putresceina şi cadaberina, al căror nume este destul de sugestiv în privinţa efectelor nocive.

De aceea, recomandarea ca de două ori pe an să nu se consume carne pentru o perioadă, ca şi cea ca o zi pe săptămână să se ţină post (cu consum de fructe, legume şi cereale) este foarte benefică pentru corp, apreciază medicul.

La fel, recomandarea de reducere a consumului de sare şi implicit a retenţiei de apă în organism şi de a consuma în schimb lichide are rol de reglare a tranzitului intestinal prin consumul de fibre vegetale şi/sau chiar de ceaiuri laxative este justificată, opinează dr. Sirban. Medicul conchide că o cură de detoxifiere presupune practic renunţarea la alcool, tutun, alimente greu digerabile (cu sosuri, rântaşuri, grăsimi), plimbări sau depunerea de efort fizic în aer liber, rezolvarea infecţiilor „ascunse”: carii, infecţii urinare, genitale, parazitoze, micoze unghiale, intertrigo (inflamaţii la pliurile pielii, datorate căldurii, umezelii etc.

O.Ş.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !