Posturi deblocate de Minister

Posturi deblocate de Minister
În Bihor, 73 de posturi vor fi deblocate de către Ministerul Sănătăţii, plus alte 17 – prin consiliile locale şi judeţean.

Bihorul se situează pe locul cinci în ţară la numărul de posturi de medici, asistenţi şi personal auxiliar deblocate de Ministerul Sănătăţii, după centrele mari: Bucureşti (464 posturi), Cluj (124 posturi), Timiş (100 posturi) şi Mureş (79 posturi). Astfel, 73 de posturi au fost deblocate direct de către Ministerul Sanatatii, alte 17 posturi urmând a fi deblocate prin consiliul judeţean şi consiliile locale din judeţul nostru.

În spitale

La Spitalul Judeţean vor fi deblocate 20 de posturi, dintre care şapte pentru medici de urgenţă, urologie, ortopedie şi radiologie, unul de farmacist, 11 de asistent şi unul – personal auxiliar. La Spitalul Curteanu se vor debloca 13 posturi (cinci de medic ATI, hematologie şi psihiatrie pediatrică), la Maternitate – patru posturi (unul de neonatolog, unul de radiolog şi două de asistent), la Psihiatrie – două posturi de medic psihiatru, la Pneumologie – cinci posturi (două de medic, două de asistent şi unul de personal auxiliar), la Spitalul din Beiuş – un post de chirurg şi două de asistent, la Spitalul din Marghita – opt posturi (cinci de asistent, unul de pneumologie, unul de medic internist, unul de otopedie).

La Spitalul din Salonta se vor debloca un post de asistent, un post de medic dermatolog şi unul de radiolog, la Spitalul Aleşd – trei posturi (un ginecolog obstetrician şi doi de asistent), la Spitalul din Ştei – unul de asistent şi unul de medic, la Spitalul din Nucet – unul de asistent, la Spitalul din Bratca – unul de asistent, la Spitalul din Valea lui Mihai – unul de asistent, la Spitalul de Recuperare din Băile Felix – patru posturi de asistent şi unul de personal auxiliar, la Psihiatrie Ştei – două posturi de medic psihiatru şi unul de asistent.

Posturi şi la Ambulanţă şi de la consilii Ministerul Sănătăţii a transmis şi numărul de posturi pe care le pot debloca Consiliul Judeţean Bihor şi consiliile locale din judeţul nostru. Astfel, Consiliul Judeţean va putea debloca şapte posturi (la Spitalul Judeţean), Consiliul Local (CL) Marghita – două posturi, CL Aleşd – un post, CL Beiuş – 4,5 posturi, CL Ştei – un post, CL Bratca – 1,5 posturi.

Şi pentru ambulanţele din ţară vor fi deblocate un număr de 218 posturi (102 posturi de medici, 84 de asistent şi 32 de şoferi ambulanţieri), dar încă ministrul Sănătăţii nu a transmis defalcat, pe judeţe, numărul posturilor deblocate. Ambulanţa Bihor ar necesita o suplimentare de circa 30 de posturi, în total.

Nu se ştie însă dacă aceste posturi deblocate vor fi ocupate integral, dată fiind recenta reducere salarială de 25%.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !