Posturi pentru medici de familie

4Comentarii
ORADEA – Peste 12 posturi de medici de familie scoase la concurs! În urma evaluării efectivului de cadre medicale care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural, s-a constatat că în multe localităţi numărul de pacienţi înscrişi pe listele unui medic de familie depăşeşte cu multe media de 1.500 – 2.000 de pacienţi/medic – numărul optim apreciat de Autoritatea de Sănătate Publică Bihor.

„În urma sesizării mai multor autorităţi locale, am trecut la o analiză a situaţiei din teritoriu împreună cu conducerea ASP Bihor şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. În localităţile în care medicii de familie nu pot face faţă numărului prea mare de pacienţi vom dispune suplimentarea cu un post de medic de familie” a declarat ieri prefectul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Adrese către primării

Astfel, Prefectura Bihor împreună cu ASP Bihor au trimis o adresă către 12 consilii locale din teritoriu cerându-le punctul de vedere în vederea scoaterii la concurs a unui post de medic de familie. Este vorba despre localităţile: Abram, Abrămuţ, Balc, Dobreşti, Girişu de Criş, Holod, Rieni, Roşiori, Săcuieni, Suplacu de Barcău, Tinca şi Vadu Crişului. „În cazul în care consiliile locale vor dispune de un spaţiu unde să înfiinţeze noul cabinet şi vor fi de acord cu acest lucru, ASP Bihor, cu avizul Colegiului Medicilor Bihor şi consultarea CJAS, va solicita Ministerului Sănătăţii organizarea concursului pentru ocuparea posturilor respective”, a încheiat prefectul Ilie Bolojan.

Viorica Borz4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor