Posturi scoase la mezat de ISJ – 66 titulari, 1.121 suplinitori

De Alexandru Guiaș
5Comentarii
Cadrele didactice așteptate la concurs
Cadrele didactice așteptate la concurs
Aproape 1.200 de posturi didactice vor fi scoase la concurs de ISJ Bihor, din care 515 în mediul urban și 672 în cel rural.

La nivelul judeţului Bihor, conform Calendarului mobilităţii personalului didactic pentru anul şcolar 2016-2017, în data de 12 mai 2016 au fost publicate în vederea ocupării prin concurs 1.187 posturi didactice (catedre), din care 515 în mediul urban iar 672 în rural.

Din toate acestea 66 sunt în vederea repartizării pe perioadă nedeterminată (48 urban şi 18 rural). Conform celor de la ISJ Bihor cei care vor lua note între 5 și 7 vor putea obține doar posturi de suplinitori (pe perioadă determinată), iar cei care vor lua note peste 7 se vor bate pe doar 66 de posturi pe perioadă nedeterminată puse la dipoziție pentru învățământul bihorean.

Dosare depuse, să vină examenele

În perioada 13-20 mai, în sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, au fost preluate cereri, împreună cu documentele solicitate în acestea, pentru mai multe categorii de cadre didactice, printre care şi cele care doreau înscrierea la Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice (catedrelor) din învăţământul preuniversitar 2016. Pentru concurs au fost înregistrate cererile a 1.323 de persoane. Persoanele absolvente a studiilor din promoţii anterioare, au avut ca perioadă de validare a cererilor de înscriere la concurs, perioada 24-27 mai.

În această perioadă au fost validate cererile a 1.040 de persoane, astfel, în vederea primelor probe de concurs (inspecţiile speciale la clasă și probele practice) au fost programaţi conform calendarului 1.040 de absolvenţi ai promoţiilor anterioare şi 248 absolvenţi ai promoţiei 2016. Conform ISJ Bihor, inspecţiile la clasă şi probele practice se desfăşoară în perioada 30 mai-1 iulie 2016. Absolvenţii promoţiei curente îşi vor valida cererile de înscriere la concurs după susţinerea examenelor de finalizare a studiilor, în perioada 14-15 iulie 2016.

4 școli desinate concursului

Desfăşurarea concursului va avea loc în Oradea, la patru centre a căror asociere cu disciplinele de concurs poate fi găsită pe site-ul ISJ Bihor. Astfel, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” vor participa cei care au optat pentru disciplinele tehnice, învăţământul special precum şi învăţătoarele şi educatoarele în limba maghiară respectiv germană. La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” pentru istorie, geografie, ştiinţe socio-umane, limba română, limbi materne respectiv moderne şi religie. Liceul Teoretic „Lucian Blaga” va fi gazdă pentru cei care vor participa la examenele pentru ştiinţe, arte, educaţie fizică şi sport. Pentru învăţătoare şi educatoare limba română a fost repartizată Şcolii Gimnaziale „Dacia”.

Concursul se va desfăşura în data de 20 iulie, afişarea rezultatelor fiind programată pentru 27 iulie. Înregistrarea contestaţiilor va fi făcută în perioada 27-28 iulie, iar afişarea rezultatelor finale la data de 3 august. După concurs vor avea loc şedinţe publice conform calendarului mobilităţii.

Toată informaţia necesară cu privire la mobilitatea personalului didactic poate fi găsită pe site-ul www.isjbihor.ro la secţiunea Resurse umane.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor