Pot cere ajutor pentru îmbunătăţirea produselor eco

Produse agricole eco
Produse agricole eco
Controlul la faţa locului se efectuează începând cu data de 29 decembrie.


Numai până în data de 28 noiembrie 2014, inclusiv fermierii bihoreni pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul agricultură ecologică. Cererile se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Bihor.

Ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră, care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de conversie – trecerea de la agricultura convenţională la agricultura ecologică.

Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoane juridice care îndeplinesc mai multe condiţii.

Acordare

Beneficiarii ajutorului pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură.

„Ajutorul specific nu se acordă în cazul repetării anului de conversie/prelungirii perioadei de conversie. Controlul la faţa locului se efectuează pentru minimum 5% din beneficiarii care au depus cererea pentru ajutor specific, începând cu data de 29 decembrie 2014. Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, după caz, reducerea sau chiar excluderea de la plată, respectiv penalităţi şi sancţiuni multianuale în conformitate cu OMADR nr. 17/2011 cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Centrul Judeţean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !