Pot primi 150.000 de euro pe proiect

De Simona Drimbău
Produse tradiţionale
Produse tradiţionale
Fermierii sau grupurile de fermieri care aplică pentru prima dată la o schemă de calitate pot accesa Submăsura 3.1 – „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate”.

Prin intermediul acestei măsuri, pot primi maximum 150.000 de euro pe proiect. Sunt eligibile schemele de calitate şi menţiunile de calitate facultative, stabilite pe baza legislaţiei europene, dar şi schemele de calitate stabilite pe baza legislaţiei naţionale, printre care se regăsesc produsele tradiţionale şi produsele alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să fie fermieri activi, conform art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 1.307/2013, să aplice pentru prima dată pe o schemă certificată (UE/naţională), respectiv schema pe care aplică fermierul/grupul de fermieri să fie certificată în conformitate cu legislaţia specifică naţională/UE în vigoare. Aceştia trebuie să se angajeze să respecte toate cerinţele care decurg din legislaţia naţională/UE în vigoare, se angajează ca, la comercializare, etichetele sau ambalajele produselor obţinute conform schemelor de calitate să fie înscripţionate cu logo-ul aferent schemei.

Costuri eligibile sunt cele de aderare la schema de calitate sprijinită, contribuţia anuală de participare la schema de calitate sprijinită, costurile aferente controalelor necesare pentru verificarea respectarii specificațiilor schemei.

Valoarea maximă a sprijinului public per proiect este de 150.000 euro, fiind acordat un procent de maxim 70% din total costurilor eligibile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !