Pot primi 200 de euro/hectar dacă vând sau arendează terenul

De Simona Albinaru
Pot primi 200 de euro/hectar dacă vând sau arendează terenul
Pentru ai stimula pe micii fermieri să-şi arendeze sau să-şi vândă terenul în vederea comasării suprafeţelor de anul acesta MADR va demara o schemă de plată, cu fonduri europene, pentru a atinge acest obiectiv.

Este vorba despre Submăsura 6.5 – „Schema pentru micii fermieri”. Pentru a putea beneficia de această submăsură fermierul trebuie să fi accesat cel puţin un an Schemă Simplificată pentru Micii Fermieri din cadrul Pilonului I (campania 2015) aferentă Cererii unice de finanţare de la APIA.

De asemenea, pentru a putea accesa submasură 6.5 pe perioada anului 2016, este necesar ca fermierul să notifice APIA că doreşte retragerea din Schema Simplicată menţionată mai sus. Data limită până la care fermierii pot notifica APIA pentru retragerea din Schema Simplificată pentru Micii Fermieri este 15 iulie 2016. Fermierii care nu au optat pentru retragerea din Schema Simplificată până la data de 15 iulie 2016 nu vor putea fi beneficiari eligibili ai submăsurii 6.5 în anul 2016.

Sprijinul acordat prin submăsura 6.5 reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care fermierul era eligibil să o primească în cadrul schemei simplificate din Pilonul I. Submăsura 6.5 are ca scop facilitarea comasării terenurilor şi presupune transferarea definitivă către alt fermier a întregii exploataţii, inclusiv drepturile de plată corespunzatoare.

Condiţii

Condiţiile de eligibilitate pentru accesarea submăsurii 6.5 sunt: solicitantul a aplicat cel puţin un an schema pentru micii fermieri din Pilonul I, iar în momentul depunerii cererii în cadrul acestei submăsuri acesta face dovada retragerii din schema aferentă Pilonului 1. Solicitantul trebuie să deţină în proprietate, terenul ce urmează a fi transferat, solicitantul se angajează să transfere definitiv către alt fermier întreaga sa exploataţie şi drepturile de plată corespunzatoare.

Contractul de transfer definitiv al terenului nu poate fi reziliat de nici una din părţi, mai devreme de durata minimă de 20 de ani. Transferul definitiv se poate face atât prin documente care conferă proprietatea bunurilor imobiliare cât şi prin arendarea prin contract de arendare pe o perioadă de cel puţin 20 de ani. Intensitatea sprijinului reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care beneficiarul este eligibil să o primească în cadrul schemei simplificate din Pilonul 1.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !