Pot primi milioane de euro pentru împădurire

Pot primi milioane de euro pentru împădurire
Scadenţă la depunerea cererilor pentru obţinerea de bani pentru împădurire.

Bihorenii care vor să primească bani pentru împădurire trebuie să se grăbească. „Reamintim potenţialilor beneficiari că data-limită de depunere a Cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite» aferente Măsurii 8 – «Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor», Submăsura 8.1 – «Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite din cadrul PNDR 2014 – 2020» este 17 noiembrie, ora 14:30”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor. Alocarea financiară pentru cea de-a doua sesiune de depunere este de 50.000.000 euro, iar valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7.000.000 euro.

Condiţii

Pentru a putea beneficia de sprijin în cadrul schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8, potențialii beneficiari trebuie să respecte condițiile îndeplinirii criteriilor de eligibilitate prevăzute în schema de ajutor de stat și detaliate în Ghidului solicitantului pentru schema de ajutor de stat aprobat prin Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 287/2017, publicat pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, secţiunea „Măsuri de sprijin și IACS”, subsecţiunea „Măsuri delegate din PNDR”.

Înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafețelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de împădurire și de obținere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestieră.

Alocarea financiară pentru prima sesiune a fost de 50.000.000 euro, fiind depuse 34 de cereri de sprijin eligibile, pentru o suprafață totală angajată de 486,49 hectare. Raportul de selecție final, aprobat de către directorul general al Direcției Generale de Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management PNDR, a fost publicat pe site-ul instituției www.apia.org.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !