Potop de taloane xerocopiate

4Comentarii
Potop de taloane xerocopiate
ORADEA – Prelucrarea voturilor cetăţenilor pentru nominalizaţii la Premiile de Excelenţă au rezervat o nedorită surpriză de proporţii organizatorilor. Între miile de voturi depuse la Primărie, o parte considerabilă erau de origine dubioasă, exprimate pe taloane xeroxate sau, şi mai grav, sute de copii ale unui talon completat.

Conform regulamentului adoptat de Consiliul Local, orădenii îşi puteau vota favoriţii prin intermediul taloanelor decupate din Ziarul Primăriei. Campionul voturilor dubioase este Constantin Mălinaş, fost director al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”, pe numele căruia figurează nu mai puţin de 1.400 de taloane depuse la Primărie. Majoritatea voturilor date pentru Constantin Mălinaş, nominalizat la categoria „Literatură”, sunt copii ale unui singur talon completat.

Numărul mare de taloane xeroxate nu va influenţa corectitudinea procedeului de desemnare a câştigătorilor, ne-a declarat Mircea Matei, din partea Comisiei Tehnice care se ocupă de organizarea Galei Premiilor de Excelenţă. Voturile cetăţenilor sunt luate în considerare în procent de 30%, iar cele ale membrilor fiecărei comisii au o pondere de 70%. Cele întâmplate sunt un semnal pentru viitor, în sensul modificării regulamentului, afirmă Mircea Matei, care crede că practicile neortodoxe îi califică pe candidaţi. „Cine doreşte un Premiu de Excelenţă trebuie să se şi comporte ca atare”, consideră Mircea Matei.

Gala, în direct

Preşedinţii comisiilor se vor întruni azi, la ora 17:00, la Primăria Oradea, unde vor decide câştigătorii, în baza votului cumulat al comisiilor şi cel al cetăţenilor.
Conform ultimelor informaţii, invitaţiile pentru Gală, care se puteau procura gratuit de la casieria Teatrului, au fost epuizate. Spectacolul va începe la ora 19:00, intrarea fiind gratuită, însă numai pe baza invitaţiilor.

Gala va fi transmisă joi în direct de televiziunea locală TVS Oradea, începând cu ora 19:00.

Pengo Zoltan

Taguri:


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor