Povestea cailor pierduţi

Povestea cailor pierduţi
Sibişel – În urmă cu o lună, Cuvântul Liber vă prezenta un caz surprinzător. Caii din şapte sate aparţinătoare comunei Sibişel au fost sacrificaţi după ce medicul veterinar a declarat că aceştia sunt bolnavi de anemie infecţioasă. Ancheta noastră a scos însă la iveală o serie de nereguli.

Ţăranii nu primiseră nici un buletin de analize medicale şi nu aveau nici documentul care demonstra cine este noul proprietar al calului. Mai mult, au existat o serie de controale efectuate de un consilier din Corpul de Control al Minsterului Agriculturii care a constatat că dosarele depuse la DADR Hunedoara nu erau bine întocmite.

Drept pentru care ţăranii din Sibişel nu au intrat în posesia banilor cu care statul urma să-i despăgubească. Aşa se face că ţăranii şi-au dat caii pentru sume cuprinse între trei şi cinci milioane unui… intermediar recomandat de mediul veterinar Davidescu. Cât despre restul banilor… doar poveşti.

Directorul DADR Hunedoara Ioan Simion susţine că dosarele întocmite de medicul veterinar sunt incomplete. „DADR-ul nu poate plăti daune sătenilor pentru că actele sunt prost întocmite. E adevărat că legislaţia este oarecum greoaie, dar medicul veterinar trebuia să consulte un jurist. La ora actuală nu ştiu dacă toţi ţăranii din acea zonă vor fi despăgubiţi. Oricum, este de condamnat şi modul în care aceştia s-au lăsat păcăliţi. Şi asta pentru că au crezut că vor obţine bani din mai multe părţi”, declară Simion.

Romulus Beucă, unul dintre păgubiţi, a declarat că, la această dată, sătenii întocmesc o plâgere către DNA. „Cineva trebuie să ne facă dreptate. Nu se poate să fim jefuiţi în acest hal şi nimeni să nu răspundă pentru asta”, spune Beucă.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !