Povestea cutiilor poştale…

Povestea cutiilor poştale…
Deva – Cutiile poştale din blocuri sunt învechite, inestetice şi uşor de spart. Cei care doresc să le schimbe trebuie să se adreseze asociaţiei de care aparţin.

Cutiile poştale din majoritatea blocurilor Devei arată jalnic. Cetăţenii pe care designul vechi de tip comunist a început să-i deranjeze tot mai mult, se arată nemulţumiţi de calitatea serviciilor poştale din cauza cutiilor. Acestea devin neîncăpătoare pentru corespondenţe, facturi sau diferite broşuri promoţionale. Pentru că nivelul lor de siguranţă este aproape nul, oamenii îşi protejează scrisorile cu lacăte.

Locatarii blocurilor nu sunt mulţumiţi de faptul că adesea scrisorile pe care le primesc trebuie să le ia de jos sau nu le mai găsesc deloc.

„Dacă tot am intrat în U.E. să le facem mai moderne şi mai frumoase. Cine a mai văzut în Europa cutii poştale închise cu lacăt? Ar trebui făcută o yală cu cheiţă, să intrăm şi noi în rândul oamenilor civilizaţi”, crede Sandu Stanca.

„Felul în care arată cutia poştală ţine şi de educaţia oamenilor. Ar fi excelent dacă s-ar schimba actualele cutii poştale şi s-ar aduce altele mai sigure şi mai estetice. Faptul că încă avem lacăte pe cutii spune multe”, afirmă Dana Roman.

Nici poştaşii nu sunt prea incântaţi de cutiile poştale din blocuri şi afirmă că formatul învechit al acestora le îngreunează munca.

„Cutiile sunt învechite şi mici, iar în unele cazuri nu există. Din cauză că se fură uşor corespondenţa avem probleme cu locatarii care ne acuză că nu le aducem facturile sau scrisorile”, afirmă poştaşul Lidia Dogaru.

Preşedinta Asociaţiei numărul 188 din Deva, Maria Firuţ afirmă că locatarii îşi pot schimba singuri cutiile dacă nu sunt mulţumiţi de ele, însă pentru acest lucru trebuie să aloce o anumită sumă de bani. „Cei care nu sunt mulţumiţi de cutiile poştale din bloc trebuie să vorbească la asociaţia de care aparţin, pentru că fiind proprietari îşi pot cumpăra singuri cutia poştală pe care o doresc. Noi am dat comandă şi le-am schimbat, fără să ne coste foarte mult. Am fost la un atelier de tâmplărie, ni s-au făcut măsurători şi problema cutiilor poştale s-a rezolvat”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !