Povestea lui Momo

Arhitectul italian Alessandro Vestri povesteşte că a primit, la un moment dat, o scrisoare din partea unui prieten foarte drag, un medic care îi vorbea despre corupţia şi situaţia economică dezastruoasă din Africa, dar şi despre foarte multe cazuri de copii aflaţi în situaţii disperate.

„Copii care, după logica africană, dacă nu-mi putea produce era lăsat să se descurce în câmp. Între aceşti copii era şi Momo. A fost abandonat în stepă să-l mănânce animalele. Momo avea un chist pe coloană, era paralizat de la brâu în jos. Un chist care continua să crească, iar copilul era predispus la moarte sigură” .

Arhitectul italian a trecut la colectare de fonduri imediat ce a aflat de situaţia copilului. Momo a fost adus apoi în Italia şi operat, i s-a extirpat chistul, dar copilul a rămas paralizat. O familie i-a oferit asistenţă lui Momo, iar în momentul în care copilul trebuia să se întoarcă în Africa, italienii au cerut adopţia lui, fiindcă reîntoarcerea acasă era similară cu condamnarea la moarte. Astăzi, Momo merge la şcoală şi are rezultate foarte bune. El trăieşte fericit şi ocrotit alături de familia lui din Italia.

V.B.

Un italian (din Oradea) cu inima în Africa

Un italian (din Oradea) cu inima în Africa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !