Prabusiti, dar salvati din râpa

Prabusiti, dar salvati din râpa
Patru baieti si o fata au scapat cu viata sambata, dupa ce au suferit un grav accident de circulatie. În jurul orei 15:30, cei cinci au plecat de la cabana Gaudeamus din Stana de Vale, cu o masina Dacia.

Din cauza poleiului de pe drum, masina a derapat, a rupt balustrada de siguranta de pe partea stânga a directiei de mers si a alunecat peste o suta de metri pe un povârnis împadurit. Dupa câteva „acrosaje” ale unor copaci, Dacia s-a oprit în radacina unui arbore, într-o zona mai plana. „Comando” medical

Alertate telefonic, patru echipaje medicale îmbarcate în patru masini ale Ambulantei din Stei si Beius s-au deplasat la locul accidentului pentru a acorda victimelor primul ajutor. Tinerii au fost adusi pe targi pâna la drum.

P.T. (21 ani) a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis si o plaga la cap, si dupa primul ajutor medical a fost dus la Spitalul din Beius. Fratele sau, P.B. (20 ani), a suferit în plus o comotie cerebrala si un traumatism toracic si a trebuit adus la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean din Oradea.

Trei raniti grav
Tânarul M.B. (22 ani) a ajuns la Spitalul din Beius, din cauza traumatismelor craniene, toracice si abdominale suferite. Cu un traumatism cranio-cerebral, o plaga de circa 3 cm la frunte, sora lui, M.A. (20 ani), a fost adusa în stare de urgenta la Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean din Oradea.

Al cincilea tânar, P.R. (21 ani) a fost si el adus la Unitatea de Primire Urgente din Oradea, din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit în urma accidentului: traumatism cranio-cerebral acut închis, comotie cerebrala, traumatism toracic, fracturi costale.

Atentie la polei

Acesta este primul accident rutier din acest sezon. Doctorii se tem ca daca vremea se va înrautati si vom avea ninsori abundente, numarul bihorenilor care se vor accidenta va creste îngrijorator de mult.

Otilia Sandor

Taguri: ,