Practică de specialitate în Portugalia

Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita
Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita
Două grupuri a câte 14 elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, profilul matematică – informatică, însoțiți de un profesor, vor beneficia de un stagiu de formare în Portugalia.

Stagiul va avea loc în orașul Barcelos, la instituții cu profil IT pentru o perioadă de 3 săptămâni începând cu luna ianuarie 2017, primul grup și octombrie 2017, al doilea grup. Stagiul de formare este parte a proiectului Erasmus Plus „Eurocompetențe în domeniul IT – cale sigura pentru o integrare rapida pe piața muncii” aprobat spre finanțare din fonduri europene de către Agenția Națională de Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru anul școlar 2015-2016.

Printre obiectivele proiectului se numără achiziția de competențe sporite și actualizate în domeniul informatic, pentru o mai ușoară integrare pe piața muncii, creșterea adaptabilității la locul de muncă prin aplicarea cunoștințelor teoretice în practică, în medii de lucru reale, stabilirea unor contacte cu firme din domeniul IT care să faciliteze noi colaborări și dezvoltarea de inițiative antreprenoriale.
Plasamentul conduce inevitabil spre creșterea gradului de competitivitate al viitorului ajutor analist programator, deoarece acesta beneficiază de oportunitatea de a lucra cu echipament tehnic adecvat, cu cele mai performante tehnici de hardware și software, să cunoască cele mai noi tendințe din domeniu, să ia contact cu specialiști cu cunoștințe ancorate în realitate, să extindă universul IT la alte programe de formare în afara celor studiate la școală, să conștientizeze care sunt tendințele actuale ale domeniului ales, să-și folosească cunoștințele de limbă străină într-un context real, să-și formeze noi planuri de carieră prin continuarea studiilor la un nivel superior.

Partenerii proiectului sunt Inforcavado, Indot Design și Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade, toți din Portugalia.

Selecția participanților urmează a fi făcută în luna octombrie 2016, pentru primul flux de elevi și în luna mai 2017 pentru cel de al doilea flux, ținându-se cont de mai multe criterii: elevi din clasele a XI-a și a XII-a specializarea matematică – informatică, rezultatele la învățătură și media 10 la purtare în anul școlar 2015-2016, abilitățile practice de utilizare a calculatorului, gradul de disponibilitate și motivația pentru implicarea în proiect, abilități de comunicare în limba engleză, starea de sănătate bună.

„Beneficiile vin din competențele și experiențele dobândite în urma derulării proiectului prin integrarea produselor finale în activitățile practice din cadrul orelor de informatică, prin dezvoltarea unor noi tehnici și metode de învățare, îmbunătățirea nivelului de cunoaștere și utilizare a limbilor străine, creșterea nivelului de pregătire culturală a elevilor și profesorilor implicați în proiect, orientarea politicii manageriale către parteneri europeni cu ajutorul cărora să dezvolte proiecte creative și stimulative pentru cei implicați în actul educațional”, a precizat prof. Ioana Vereș, responsabil proiecte comunitare Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !