Precizări în cazul actorului Voinese George

8Comentarii
Precizări în cazul actorului Voinese George
Primăria Oradea oferă informații splimentare în legătură cu cazul actorului orădean Voinese George, care a primit un ordin de evacuare.

„Dl. Voinese George deține, cu titlu de chirie, locuința proprietate privată a Statului Român situată în municipiul Oradea, str. Aurel Lazăr nr. 8, ap. 3, în baza contractului de închiriere nr. 274/31.07.2014, întocmit pentru perioada 01.07.2014 – 01.07.2019.

Dl. Voinese locuiește singur în apartamentul sus-menționat, compus din o cameră și 6 dependințe, în suprafață utilă totală de 55,34 mp.
Chiria pentru acest spațiu locativ este de 104,93 lei/lună.

Potrivit art. 22 alin. b și d din Contractul de închiriere nr. 274/31.07.2014, chiriașul are următoarele obligații:
b) să efectueze lucrările de întreținere, reparațiile sau înlocuirea elementelor de construcții și instalații din folosința exclusivă
d) să asigure curățenia și igienizarea în interiorul locuinței și la părțile de folosință comună pe toată durata contractului de închiriere.
În cazul în care chiriașul nu a efectuat lucrările de întreținere, reparații și igienizare care cad în sarcina acestuia, administratorul poate cere rezilierea contractului de închiriere înainte de termen (art. 29 alin.2 lit. d).

La data de 24.10.2016, cu ocazia verificărilor efectuate în teren de consilierii din cadrul Serviciului Locuințe, Spații Comerciale s-a constatat faptul că locuința necesită efectuarea lucrărilor periodice de întreținere. Prin Procesul verbal de constatare nr. 301425/24.10.2016, i s-a adus la cunoștință chiriașului necesitatea efectuării acestor lucrări.

În urma verificării efectuate la data de 16.03.2018, s-a constatat faptul că locuința ocupată de dl Voinese este în aceeași situație și necesită efectuarea următoarelor lucrări: tencuirea pereților (în zonele în care tencuiala este căzută), zugrăveli, vopsitorii lemnărie. Dl Voinese a luat act de cele constatate prin Procesul Verbal nr. 79640/16.03.2018.

Prin Notificarea nr. 214500/18.05.2018, dlui Voinese i se pune în vedere ca în termen de 90 de zile calendaristice de la comunicarea notificării să procedeze la efectuarea lucrărilor de întreținere, reparații și igienizare în locuința pe care o folosește în baza Contractului de închiriere nr. 274/31.07.2014. Raportat la complexitatea lucrărilor, termenul de 90 de zile este unul rezonabil, cu atât mai mult cu cât dl. Voinese avea cunoștință despre necesitatea și obligativitatea realizării acestor demersuri încă din octombrie 2016.

Prin notificare, chiriașului i se aduce la cunoștință faptul că, în cazul în care după termenul precizat se va constata aceeași situație sau una asemănătoare, se va proceda la rezilierea contractului și evacuarea sa din locuință, motivat de neîndeplinirea obligațiilor contractuale ce îi revin.”

„La vară voi dormi pe malul Crișului, iar iarna, în Gara centrală. La vârsta mea, ce mai contează câțiva ani de umilință”, spune actorul. Condiția artistului, în România, în Oradea este una precară. Îi aplaudăm, ne bucurăm de talentul lor, de munca lor, apoi îi uităm. Adesea ne amintim de ei prea...8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor